RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 8 JAAR VOOR DODELIJK ONGELUK A20 SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tegen Mohamed T. (22) uit Rotterdam is vandaag 8 jaar cel en een rijontzegging van 10 jaar geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A20 bij Schiedam op 7 mei 2021. Daarbij is een bestuurder van een andere auto om het leven gekomen. De verdachte wordt beschuldigd van doodslag en twee keer poging daartoe.

Volgens het Openbaar Ministerie reed de verdachte, die nog maar net zijn rijbewijs had, met een zeer hoge en onverantwoorde snelheid over de A20. Hij had drie passagiers bij zich in zijn auto. Uit onderzoek is gebleken dat hij snelheden bereikte van ongeveer 250 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid op die weg 100 kilometer per uur is. Hij maakte ook gevaarlijke inhaalmanoeuvres en negeerde de verkeersregels. Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur.

Tijdens zijn roekeloze rit kwam hij in botsing met twee andere auto’s. De eerste auto die hij raakte, was die van een bestuurder die na het inhalen weer naar rechts wilde gaan. Door de harde klap kwam deze auto tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder had alleen lichte verwondingen.

De tweede auto die hij raakte, was die van het slachtoffer dat het ongeluk niet overleefde. Deze auto werd door de enorme impact in een slip geduwd en sloeg meerdere keren over de kop. De bestuurder, een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel, was op slag dood. De passagiers van de auto van de verdachte hadden ook alleen lichte verwondingen.

Na het ongeluk werd de verdachte uit Rotterdam meteen getest op alcohol en drugs. Uit de ademtest bleek dat hij niet te veel had gedronken, maar uit de speekseltest bleek dat hij wel cannabis had gebruikt. Dat kan invloed hebben op zijn rijvaardigheid en reactievermogen. Bovendien bleek uit onderzoek op zijn telefoon dat hij tijdens het rijden aan het filmen was met zijn camera. Hij was dus niet alleen onvoorzichtig, maar ook onoplettend en onverschillig.

De rechter zal over twee weken een uitspraak doen over deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *