WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE AANHOUDINGEN NA SCHIETPARTIJ ROTTERDAM-NOORD

ROTTERDAM- Na een schietpartij in de Jonker Fransstraat in Rotterdam-Noord op 14 mei heeft de politie twee nieuwe verdachten gearresteerd. Eerder was al een 19-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden die gewond was geraakt bij het incident. De twee nieuwe verdachten zijn een 19-jarige en een 17-jarige jongen, beiden uit Rotterdam. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident, dat vermoedelijk het gevolg was van een ruzie tussen meerdere mannen.

De schietpartij vond plaats op 14 mei rond 21.00 uur. Omwonenden hoorden meerdere schoten en belden de politie. Agenten kwamen snel ter plaatse en troffen een chaotische situatie aan. Er waren geen andere slachtoffers dan de 19-jarige Rotterdammer, die naar het ziekenhuis werd gebracht en daar werd aangehouden. De politie zette de omgeving af voor sporenonderzoek en getuigenverhoor.

Het onderzoek naar de schietpartij ging onverminderd door, met als resultaat de aanhouding van de twee andere verdachten in augustus en september. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.

De politie maakt zich ernstig zorgen over het toenemende wapengeweld in de stad en doet er alles aan om dit te bestrijden. Naast het opsporen van de daders en het in beslag nemen van wapens, probeert de politie ook meer inzicht te krijgen in de achtergronden, motieven en netwerken van de betrokkenen. De politie analyseert daarvoor alle informatie die beschikbaar komt uit de verschillende onderzoeken naar schietincidenten en explosies. Zo hoopt de politie het fenomeen ‘excessief geweld’ beter te kunnen begrijpen en aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *