WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM BELEEFT NACHT VOL EXPLOSIES MET ZWAAR VUURWERK

ROTTERDAM- De stad Rotterdam is opnieuw opgeschrikt door een reeks explosies in de nacht van maandag op dinsdag. De vijfde en laatste knal vond plaats rond 03.45 uur in de Koenraad van Zwabenstraat in de wijk Oud-IJsselmonde. Door de explosie sneuvelden de ramen van een woning, maar raakte niemand gewond.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende explosies, die mogelijk te maken hebben met het drugsmilieu en het gebruik van zwaar en illegaal vuurwerk. Rotterdam kampt al tijden met een golf aan gewelddadige incidenten, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van explosieven. Ondanks dat er al meerdere verdachten zijn aangehouden, lijkt het geweld niet te stoppen of te voorkomen.

De oorzaak van deze explosies is niet met zekerheid vast te stellen, maar de politie vermoedt dat ze te maken hebben met conflicten in het drugsmilieu. Doelwitten van drugscriminelen worden luid en duidelijk gewaarschuwd: de ‘rekening’ voor een onderschept drugstransport of een partij geripte cocaïne moet worden vereffend. Volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) is het toenemende aantal aanslagen een gevolg van succesvolle onderscheppingen van drugs in de haven van Rotterdam. Daardoor neemt de onrust tussen rivaliserende criminele bendes toe, die elkaar proberen af te schrikken of te intimideren met explosieven. De politie heeft al 45 verdachten aangehouden voor de explosies, waaronder ook minderjarigen.

De politie roept getuigen en omwonenden op om alert te zijn en verdachte situaties direct te melden bij 112. Ook vraagt de politie om eventuele camerabeelden of andere informatie te delen die kunnen helpen bij het oplossen van de zaak.

1 reactie op “ROTTERDAM BELEEFT NACHT VOL EXPLOSIES MET ZWAAR VUURWERK

  1. Jullie blijven hier reclame voor maken he? Als de pers niet iedere explosie zou melden is de aardigheid er toch gauw vanaf voor die luitjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *