WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STUDENT (37) ACHTER INCIDENTEN ERASMUS MC

ROTTERDAM- Een 32-jarige student van de Erasmus Universiteit heeft vanmiddag het bloedbad aangericht in Rotterdam. De politie gaat uit van een eenmansdaad. Over het motief van de schutter is nog niets bekend. Dat heeft politiechef Fred Westerbeke zojuist bekendgemaakt tijdens de persconferentie op het Rotterdamse stadhuis. Volgens het Openbaar Ministerie is de schutter een bekende van justitie. In 2021 is hij al eens veroordeeld voor dierenmishandeling.

De student schoot een 39-jarige vrouw dood en verwondde haar 14-jarige dochter op het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West (Delfshaven). Het betreft de directe buren van de student. Daarna stak hij brand in het pand waar zij woonden. Vervolgens ging hij naar de Rochussenstraat, waar hij een 43-jarige docent van het Erasmus MC doodschoot en ook brand stichtte. De politie kon hem aanhouden onder het helideck van het ziekenhuis. Hij had het vuurwapen nog in zijn bezit en droeg een kogelwerend vest.

De slachtoffers waren in een aantal gevallen bekenden van de schutter. De vrouw en haar dochter woonden naast hem op het Heiman Dullaertplein. De politie onderzoekt of er sprake was van een persoonlijk conflict of een willekeurige daad.

De branden die de schutter aanstak, zorgden voor veel rookontwikkeling en overlast in de omgeving. De brandweer had de branden snel onder controle, maar moest wel meerdere panden ontruimen in Delfshaven. Er zijn geen gewonden gevallen door de branden.

De schietpartijen en de branden zorgden voor veel paniek en chaos in de directe omgeving. De politie riep mensen op om weg te blijven van de plaatsen van het incident en de hulpdiensten niet te hinderen. Een politiehelikopter cirkelde boven het gebied.

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb (PvdA), heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden en de gewonden. Hij zei dat hij geschokt en verdrietig is door de gebeurtenissen.

4 reacties op “STUDENT (37) ACHTER INCIDENTEN ERASMUS MC

    1. Helaas weer zeer vooroordeel bevestigend. Dit heeft de meerderheid hier simpelweg over Nederland afgeroepen door contstant op partijen te stemmen die ongehinderd onderontwikkeld tuig inclusief haatideologie hier naar binnen laten komen.
      Vanochtend op het linkse NPO Radio 1 journaal (!!!) het bericht dat in Zweden het leger ingezet gaat worden om de bende oorlogen in diverse wijken te bestrijden. Het loopt daar compleet uit de hand. Voorbode van wat ons hier te wachten staat, mogen we vrezen.

  1. Dus een student aan de medische faculteit is veroordeeld voor dierenmishandeling. Hoe komt die aan een VOG? Of vindt het Erasmus dat niet belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *