WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

START AANPAK MARATHONWEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen vernieuwt vanaf morgen de Marathonweg. Aannemersbedrijf Heijmans B.V. gaat het eerste deel van de werkzaamheden uitvoeren: het veiliger maken van de fietsoversteek ter hoogte van de Zuidbuurtseweg. De klus wordt naar verwachting in twee weekenden in oktober geklaard.

Door het aanleggen van een middeneiland ter hoogte van de Zuidbuurtseweg kunnen fietsers en voetgangers de Marathonweg in twee etappes oversteken, waardoor zij alleen het verkeer uit één richting in de gaten hoeven te houden. Omdat de Marathonweg een belangrijke verbindingsweg in de stad is, voert de aannemer de werkzaamheden voornamelijk in het weekend uit. De aannemer verwacht de klus in twee weekenden te kunnen klaren. De Marathonweg wordt dan voor alle verkeer afgesloten. Er worden meerdere omleidingsroutes ingesteld, waarbij vrachtverkeer en ander gemotoriseerd verkeer van elkaar gescheiden worden om de verkeersoverlast te minimaliseren.

Doorgaand verkeer komend van het noorden (A20) wordt via de Floris de Vijfdelaan, de Dirk de Derdelaan, de Dr. Wiardi Beckmansingel en de Arij Koplaan omgeleid. Verkeer komend vanuit het zuiden (Maassluissedijk) zal via de Deltaweg, de Van Beethovensingel, de Maassluissedijk en de Marnixlaan worden omgeleid. Het vrachtverkeer wordt al op de A20/A4 omgeleid, zodat niet afrit 8 van de A20 (Marathonweg) wordt gebruikt, maar afrit 16 van de A4 (Vlaardingen-Oost). Het vrachtverkeer wordt vervolgens via de Kesperweg en de Deltaweg geleid.

De weekendafsluitingen zijn van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagmorgen 04.00 uur van 8 tot 11 oktober en van 15 tot 18 oktober. Mocht er tijdens de werkzaamheden toch iets tegenzitten, waardoor de planning uitloopt, dan volgt er nog een afsluiting in het weekend van 25 tot 28 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *