WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KNUFFELS VOOR JONGE PATIËNTEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Spoedeisende Hulp en Bloedafname van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam hebben vrolijke knuffels ontvangen van de Stichting DaDa. Kinderen die in het ziekenhuis behandeld worden krijgen als troost de welbekende giraf mee naar huis.

Kinderen die voor een onderzoek of een kleine behandeling in het ziekenhuis komen, krijgen al jaren van de stichting uit Moordrecht een troostcadeautje.

In 2009 is de stichting gestart met het knuffelplan. ‘Met de DaDa Knuffel krijgt een ziek kind bij opname direct een positieve ervaring en worden angstige gevoelens over het aanstaande ziekenhuisverblijf direct verminderd’, meldt de stichting.

3 gedachten over “KNUFFELS VOOR JONGE PATIËNTEN SCHIEDAM

  1. Heel goed en positief initiatief. Veel kinderen vergeten dit nooit. Mijn zoon, inmiddels een dertiger heeft nog steeds het traumabeertje dat hij van de politie kreeg na een ernstig auto ongeluk op 4 jarige leeftijd. (ik weet het, hij was te jong om te mogen rijden, maar iemand anders reed)

  2. Mooi initiatief, daar mag van mij best wat subsidie aan gegeven worden.
    Een ziekenhuis met al die ‘enge’ dokters en prikkies werkt traumatiserend. Een knuffeltje kan de angst wat verzachten. Jaren geleden werd ik geopereerd aan mijn amandelen. Na het ontwaken zou ik een ballon krijgen, wacht daar al bijna 60 jaar op.
    Mijn vertrouwen in dokters en zusters was langdurig afwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *