WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘1 EURO STATIEGELD OP BEKERS VLAARDINGSE FESTIVALS’

VLAARDINGEN- Festivalbezoekers in Vlaardingen moeten rekening houden met statiegeld van 1 euro op het gebruik van hardplastic bekers. Dat vermoedt raadslid en evenementenorganisator Ben Trooster (BvV). Hij reageert daarmee bij Omroep Vlaardingen op het voorstel van de fractie Boers (fB) om een totaalverbod in te laten stellen op het gebruik van wegwerpplastic bij evenementen in Vlaardingen.

Wat de fB betreft moet het verbod vanaf 2021 worden opgenomen in het evenementenbeleid en de APV, waarbij 2020 geldt als een overgangsjaar. Het verbod kan op steun rekenen van de grote man achter het Haring- en Bierfeest. Trooster: “Kijk, ze willen gewoon af van al die plastic rotzooi. Die enorme stapel die in prullenbakken verdwijnt. En voor evenementen is er natuurlijk hardplastic. Daarvoor kun je statiegeld vragen. Dat is als glas, alleen hardplastic. Dat kun je weer hergebruiken. Dan betaal je zeg maar voor je glas 1 euro bij. Die krijg je terug als je het festivalterrein verlaat. Ik weet wel dat het bij het Foodtrucfestival ook al gebeurt. Je zal het steeds meer gaan zien.”

Indien de gemeenteraad donderdag instemt met het verbod voorziet Trooster meer veranderingen. Trooster: “Dus als je nog een bakje patat wil gaan halen bij Harteveld… Die verdwijnt ook naar het museum. Dat zal karton worden.”

Eenzelfde verbod heeft in buurgemeente Schiedam gezorgd voor een maximale boete op het plasticgebruik van 4.150 euro of een gevangenisstraf van 3 maanden. Volgens de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) is de strafmaat in overeenstemming met de wet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “‘1 EURO STATIEGELD OP BEKERS VLAARDINGSE FESTIVALS’

  1. Niets mis mee, lijkt me. We zullen er met zijn allen wat aan gaan moeten doen, willen we dit enorme probleem terugdringen.
    Op vrijwillige basis, denk ik niet dat het ooit zal lukken. Niet eerst afwachten, wat de buurman/vrouw gaat doen, maar zelf beginnen afvragen of je er wat aan kunt doen.

    Geldt niet alleen voor plastic, er zijn nog meer zaken, waar dat voor geldt, bijv. hoe hard heb ik een 2e of 3e auto nodig, etc. etc.

    Nee, ik ben geen die-hard klimaat activist, maar gewoon realist. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *