WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDING EN HUISZOEKING ROTTERDAM NA WONINGOVERVAL

ROTTERDAM- In Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Stein (Limburg) zijn doorzoekingen verricht in verband met een gewapende woningoverval op het Weltevredenplein in Haarlem op 19 oktober. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook zijn vier verdachten aangehouden.

Omstreeks 10.15 uur kreeg de politie een melding van een woningoverval in Haarlem. Kort daarvoor stond een onbekende man voor de deur van de woning. Toen één van de bewoners opendeed, drongen twee mannen het huis binnen. Zij bedreigden de bewoners met een vuurwapen en eisten geld. Eén van de bewoners wist uit de woning weg te komen. Hij liep daarbij licht letsel op.

De recherche in Haarlem onderzoekt deze gewapende woningoverval en heeft eerder vandaag in totaal vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een jongen van 19 jaar oud uit Haarlem, een 19-jarige man uit Stein (Limburg), een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 18-jarige man uit Rotterdam. De politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat de verdachten betrokken zijn bij de gewapende woningoverval in Haarlem. De verdachten zijn aangehouden in hun woonplaatsen.

De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Op vrijdag 27 januari worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *