RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

11-JARIG MEISJE ROTTERDAM TERUGGEVONDEN BIJ 23-JARIGE MAN

ROTTERDAM- De 11-jarig Roua uit Rotterdam die sinds zondagmorgen 17 september vermist was, is maandagavond 18 september teruggevonden door de politie. Ze bevond zich in een auto in Heesch samen met een 23-jarige man uit Oss. De man is gearresteerd.

De ouders van het meisje sloegen alarm toen ze ontdekten dat hun dochter niet meer thuis was. De politie verspreidde diezelfde dag nog een foto van het meisje op social media, die veel werd gedeeld. Dit leverde echter geen directe aanwijzingen op, maar een groot rechercheteam zette het onderzoek voort.

Het team slaagde erin om te traceren waar het meisje mogelijk was geweest. Aan de hand van camerabeelden kwamen ze een verdachte op het spoor: een 23-jarige man uit Oss. Een team ging meteen naar zijn woning in Oss, maar trof daar niemand aan. Kort daarna hadden ze meer geluk. Ze zagen rond 21.00 uur de auto staan op een parkeerplaats in Heesch. Het meisje zat bij de man in de auto en was in goede gezondheid. Ze werd naar het politiebureau gebracht en de agenten konden de ouders het goede nieuws vertellen dat hun dochter gevonden was.

Het meisje wordt nu ondervraagd om te weten te komen wat er precies is gebeurd. De 23-jarige man wordt verdacht van onttrekking aan het ouderlijk gezag. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Onttrekking aan het ouderlijk gezag is een ernstig misdrijf dat verschillende gevolgen kan hebben voor de dader en het slachtoffer. Volgens artikel 279 van het Wetboek van Strafrecht1 kan de dader een gevangenisstraf van maximaal zes of negen jaar krijgen, afhankelijk van de omstandigheden, of een geldboete van de vierde of vijfde categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *