WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

12 MAANDEN CEL VOOR BOMPLAATSER (24) VLAARDINGEN

VLAARDINGEN– De 24-jarige Antiliaan Radley C. is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor het plannen van een explosie bij het huis van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. C. werd op 23 december 2023 samen met een medeverdachte in een auto nabij de woning aangetroffen, in het bezit van een mortierbom, een bivakmuts en werkhandschoenen.

De medeverdachte, de 30-jarige Raúgene B., die nabij de auto liep, zal later worden berecht. Het Openbaar Ministerie heeft beide mannen 2 weken geleden voor de rechter gebracht op beschuldiging van het voorbereiden van brandstichting en het bezit van illegaal vuurwerk.

C. verblijft momenteel in de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Hij werd gearresteerd nadat agenten zwaar vuurwerk onder de bijrijdersstoel van zijn auto vonden in Vlaardingen-Hooglede. De politie ontdekte de geparkeerde auto rond 03.00 uur met een man die zich voordeed als slapend op de achterbank. Bij controle van de auto troffen ze het illegale vuurwerk aan, dat potentieel gebruikt kan worden voor het veroorzaken van explosies.

B. zit vast in de gevangenis aan de Portelabaan in Rotterdam, eveneens beschuldigd van voorbereidingshandelingen voor brandstichting en het bezit van illegaal vuurwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *