WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOBO CENTRAAL BIJ MUZIEKWEEK MAASSLUIS

MAASSLUIS- De zesenvijftigste editie van de Maassluise Muziekweek, het inmiddels landelijke bekende muziekconcours, komt er weer aan. Veel talenten uit de regio, maar ook van daarbuiten, nemen aan de Muziekweek deel.

De Stichting Maassluise Muziekweek probeert ook extra aandacht te vragen voor muziekinstrumenten die in de vergetelheid dreigen te raken. Dit jaar is dit de hobo.
koningshof 1
Het evenement is een kindvriendelijk concours voor kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar. Vele instrumenten doen weer mee. Aan kop gaan viool en piano maar ook te beluisteren zullen zijn cello, dwarsfluit, harp, trompet, klarinet, altsaxofoon en hobo.

Het voorspelen vindt op plaats 23 t/m 25 februari. Dit gebeurt in Theater Koningshof, Uiverlaan 40, Maassluis, steeds van 14:00 tot 15:30 uur, 16:00 tot 17:30 uur en 18:30 tot 20:00 uur.
Een deskundige jury bestaande uit de experts Ali Groen, Dorien Leidelmeijer, Wiesje Miedema en Han Remmerswaal beoordeelt de kandidaten op techniek, zuiverheid en muzikaliteit.
Deze voorspeelsessies zijn gratis te bezoeken, voor iedereen toegankelijk en in het bijzonder leuk voor kinderen die zelf een muziekinstrument bespelen. De ervaring leert dat dit voorspelen uitermate inspirerend en hartverwarmend is.

Er zijn prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën, het beste ensemble, de beste vertolking van een Nederlandse compositie, een Stimuleringsprijs voor de beste hobospeler en een hoofdprijs voor de winnaar van de Maassluise Muziekweek. Deze hoofdprijs is de Rabobank Stimuleringsprijs. Prijzen voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie en de Stimuleringsprijs voor de beste hobospeler worden aangeboden door de Govert van Wijnstichting.

Op vrijdag 27 februari is het slotconcert in de Groote Kerk, Kerkplein 2, Maassluis, aanvang 20.00 uur. Tijdens dit concert treden de prijswinnaars op.
Kaarten voor het slotconcert kosten 10 euro per stuk. Ze zijn verkrijgbaar bij Maassluis Punt. Ook kunnen ze worden besteld via de website www.maassluisemuziekweek.nl. Ten slotte kunnen ze worden aangeschaft voor aanvang van het concert bij de ingang van de Groote Kerk.