WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZWEMBAD HOEK VAN HOLLAND NIET LANGER OPEN

HOEK VAN HOLLAND- Het is niet mogelijk het buitenzwembad in Hoek van Holland dit seizoen langer open te houden. Dat krijgt Leefbaar Rotterdam te horen van het stadsbestuur. De partij had begrepen dat het zwembad in andere jaren tot in september geopend was. Volgens het stadsbestuur is dat onjuist. Het Hoekse badje sluit altijd eind augustus met uitzondering van 2020. Toen sloot het bad half september ter compensatie van de lockdown. Daarom was het bad dit jaar ook al in februari open.

Op 20 augustus heeft het Sportbedrijf met de Vrienden van het Hoekse Badje gesproken over de reguliere sluitingsdatum van 31 augustus. Er was begrip voor het feit dat verlenging van de sluitingsdatum naar eind september niet mogelijk is. Afgesproken is dat de Vrienden van het Hoekse Badje hun achterban hierover informeren.

Het zwembadpersoneel uit Hoek van Holland wordt per 1 september ingeroosterd in de binnenbaden van Rotterdam. Het is belangrijk dat op 1 september in alle binnenbaden het schoolzwemmen en het leszwemmen van start kan gaan. Er is onvoldoende personeel om het buitenbad van Hoek van Holland open te houden in de maand september. Het is ook niet mogelijk om extern personeel in te huren. Er is een tekort aan personeel. Dat is een landelijk probleem.

Eén gedachte over “ZWEMBAD HOEK VAN HOLLAND NIET LANGER OPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *