WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MINICONFERENTIE ‘ARMOEDE’ IN WENNEKERPAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Negen organisaties in Schiedam zetten de aanval in op de armoede in de stad met een miniconferentie over leven met armoede. De miniconferentie vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 12.30 tot 17.30 uur in Het Wennekerpand.

Schiedam scoort hoog op armoede, laaggeletterdheid en kansenongelijkheid. Wat de impact daarvan is wordt indringend in beeld gebracht in de film “Er is meer dan genoeg” van Pim Giel, waarin hij een aantal gezinnen volgt in hun dagelijkse strijd tegen de armoede. Na het zien van die film besloten negen Schiedamse organisaties om de handen ineen te slaan en er wat aan te doen. Zij organiseren daarom op zaterdag 1 oktober een ontmoeting waarbij de film getoond wordt voor Schiedammers in een armoede situatie, partijen uit de stad met verschillende kijk op de aanpak van armoede en politici.

Doel van de bijeenkomst is om kennis, informatie en ervaringen te delen en daarmee een bijdrage te leveren aan hoe de aanpak van armoede vormgegeven kan worden. Vanwege het belang van het onderwerp wordt de nieuwe gemeenteraad uitgenodigd om kennis te nemen van de problematiek en de impact die leven in armoede op mensen heeft, en zich te laten inspireren voor de aanpak van armoede.

Naast ontmoeting, informatie en inspiratie opdoen vinden de negen organisaties het ook belangrijk dat de mensen waarom het gaat ervaren dat ze er niet alleen voor staan.

En tenslotte willen ze er voor alle deelnemers een fijne middag van maken. De toegang is dan ook gratis en bij de inloop is er gezorgd voor een feestelijke lunch en staan er marktkraampjes met informatie van diverse organisaties die actief zijn bij het bestrijden van armoede.

Programma

12.30 uur Inloop met feestelijke lunch

13.30 uur Welkom en aftrap met de burgemeester

13.40 uur Inleiding op de film door filmmaker

13.50 uur Film

14.50 uur Reactie op de film

15.20 uur Resultaten gehouden enquête

15.30 uur Gesprek met de zaal

16.30 uur Afronding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *