WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘REK IS ERUIT BIJ VRIJWILLIGERS FRANKELAND SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De Frankelandgroep meldt dat de rek van vrijwilligers er uit is wanneer het gaat om het doelgroepenvervoer. De Frankenland Groep geeft wel aan mogelijkheden te zien om het werk voor vrijwilligers aantrekkelijker te maken.

De organisatie draait een eigen vervoersdienst op onbetaalde medewerkers die cliënten vervoeren tussen thuis en de dagbesteding aan de Nieuwe Haven. Ook halen en brengen de onbezoldigde chauffeurs bewoners van en naar het ziekenhuis, zwembad, de fysiotherapeut en de vakantievilla in Rockanje, of naar hun uitje (bijvoorbeeld naar de dierentuin).

In de plannen van de gemeente Schiedam met het doelgroepenvervoer wordt geen rekening gehouden met met stijgende vervoervolumes als gevolg van een precaire situatie in het openbaar vervoer. De RET heeft aangekondigd minder diensten te rijden door een personeelstekort.

7 gedachten over “‘REK IS ERUIT BIJ VRIJWILLIGERS FRANKELAND SCHIEDAM’

 1. Ook in de instellingen zelf worden steeds meer taken gedaan door vrijwilligers dan door betaalde krachten, dit geldt niet alleen voor de Frankelandgroep maar ook bij ander zorgorganisaties. Zo zijn bij mijn moeder in het verleden alle personen welke de maaltijdverstrekking (gediplomeerde voedingsassistenten) deden ontslagen en vervangen door vrijwilligers. 1 maal per week komt er een voedingsdeskundige bij haar langs om te kijken hoe het een en ander gaat en wordt het voedingsplan zo nodig bijgesteld.

  1. Okee, die ontslagen vaste krachten een uitkering, waar zit dan de winst? Achter elke uitkering een UWV knakker die de boel in de gaten houdt, kost dus dik geld die vrijwilligers.

   1. Sommige mensen zijn vrijwilliger om onder een sollicitatieplicht uit te komen, anderen omdat ze oud en eenzaam zijn, in beide gevallen kost het andere mensen hun baantje. Kunnen we trouwens Mark Rutte niet vervangen voor een vrijwilliger?

 2. Vrijwilligers nemen steeds meer taken over in Frankeland. Niet om geld over te houden voor verhoging salarissen van de mensen met ‘handjes’ aan het bed maar om het salaris van directie, management en (sub) hoofdjes hoog te houden.
  Voorbeelden
  Vrijwilliger dagbesteding:
  Dag beroeps activiteiten begeleider.
  Vrijwilliger tuinonderhoud:
  Dag beroeps tuinman.
  Vrijwilliger maaltijd verzorger:
  Dag beroeps voedingsassistent.
  Vrijwilliger chauffeur voedsel bus:
  Dag beroepschauffeurs.
  Vrijwilliger cliënten vervoer:
  Dag beroepstaxibedrijf.
  Vrijwilliger koffie schenken:
  Dag beroeps gastvrouw.
  Vrijwilliger op de afdeling:
  Dag beroeps kracht.
  Kortom heel erg goedkope krachten, die volwaardig werk doen.

 3. Dag van de zorg in Frankeland.
  Mooi ‘cadeautje’ voor de directie, managers
  kantoorpersoneel en vrijwilligers op de ‘bijna’ dag van de zorg.
  Deze lui hebben uitgebreid gebunkerd in het restaurant van Frankeland op dinsdag 14 mei.
  Eigenlijk was de dag van de zorg op 12 mei, maar dan werkt de directie, managers en administratief personeel niet. De 12e viel op een zondag, alleen werken dan de ‘handjes aan het bed’. Als niet handjesaanhetbed personeel zich toch vol kunnen proppen met gratis eten, was de dag van de zorg verplaatst. Op 14 mei zat het restaurant vol met heel veel niet handjesaanhetbed schransers die nooit een hand hebben uitgestoken naar een patiënt, vrijwilligers die 1x per week een spelletje doen of een uurtje gaan lopen met patiënten.
  Daarnaast veel (sub)hoofdjes en een heel enkele echt handjesaanhetbed personeelslid.
  Triest, dat zijn juist de kanjers die 7×24 uur 365 dagen per jaar, dus ook op zon en feestdagen klaarstaan voor de patiënten.
  Op de dag van de zorg was er voor het handjesaanhetbed personeel nog geen koekje.
  Schande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *