WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM WEDEROM ‘DEMENTIE VRIENDELIJKE’ GEMEENTE

ROTTERDAM- De stad Rotterdam heeft opnieuw de erkenning ontvangen als ‘Dementie Vriendelijke’ gemeente. Alzheimer Nederland heeft het certificaat uitgereikt aan wethouder Ronald Buijt (Leefbaar) tijdens een ceremonie in De Hofstee van Laurens. Deze onderscheiding onderstreept de aanhoudende inspanningen van de stad en haar partners om een ondersteunende gemeenschap te vormen voor inwoners met dementie en hun mantelzorgers.

Een Toename van Dementiegevallen Voorspeld Met de huidige 9000 geregistreerde mensen met dementie, en velen die nog op een officiële diagnose wachten, wordt verwacht dat het aantal tegen 2050 zal verdubbelen tot 18.000, mede door de vergrijzing. Wethouder Buijt benadrukt het belang van aandacht voor deze groeiende groep: “Het is essentieel om de levenskwaliteit van mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers te verbeteren.”

Samenwerking en Bewustwording De Stedelijke Keten Dementie Rotterdam, een samenwerkingsverband tussen de gemeente, zorg- en welzijnssector, en ouderenorganisaties, richt zich op het verhogen van de bewustwording en het herkennen van signalen van dementie. De gemeente stimuleert ook andere organisaties om het ‘dementievriendelijk’ certificaat te behalen.

Lancering van Informatieve Website Een nieuwe website, www.rotterdamdementie.nl, is gelanceerd om informatie, praktische hulpmiddelen en voorzieningen te bieden aan Rotterdammers die te maken hebben met dementie. De site dient ook als platform voor zorg- en welzijnsorganisaties om hun activiteiten te delen.

Training en Ondersteuning De gemeente zet zich in om ambtenaren en medewerkers in de zorg en welzijn te trainen in het omgaan met dementie. De trainingen zijn ook beschikbaar voor bewoners, winkeliers, vrijwilligers en sleutelfiguren, om zo een brede bewustwording te creëren.

Voor meer informatie over de initiatieven van Rotterdam rondom dementie, bezoek www.rotterdamdementie.nl

2 gedachten over “ROTTERDAM WEDEROM ‘DEMENTIE VRIENDELIJKE’ GEMEENTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *