WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

2,2 MILJOEN NODIG VOOR VERHUIZING BIEB NAAR GROTE KERK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is vanuit de gemeentekas 2,2 miljoen euro nodig voor de verhuizing van openbare bibliotheek De Plataan naar de Grote Kerk in Vlaardingen. De verwachting is dat volgend jaar zomer de omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor de restauratie en herbestemming van de kerk. De verhuizing van de bibliotheek naar de kerk zal dan eind 2025 of begin 2026 plaatsvinden.

De Grote Kerk is een rijksmonument dat vroeger gebruikt werd door de Protestantse Gemeente Vlaardingen, maar die kan de hoge onderhoudskosten niet meer betalen (De kerkdiensten in de Grote Kerk zijn gestopt en verplaatst naar de Rehobothkerk). Daarom wordt de kerk verkocht aan Stadsherstel Maassteden, die samen met de bibliotheek en de gemeente een nieuw ontwerp gaat maken voor de restauratie en herbestemming van de kerk.

De bibliotheek wil in de kerk een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, leren, lezen, luisteren en genieten van cultuur en horeca. Het duurt nog wel even voordat dit plan werkelijkheid wordt. Eerst moet er een onderzoek komen naar de cultuurhistorische waarde van het interieur van de kerk en hoe de nieuwe functie daarbij past. Ook moeten er subsidies en financieringen worden aangevraagd en toegekend.

Eén gedachte over “2,2 MILJOEN NODIG VOOR VERHUIZING BIEB NAAR GROTE KERK VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *