WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

24-UURS STAKING TREFT METAAL EN TECHNIEK SECTOR ROTTERDAM

ROTTERDAM- Bij de stakingslocatie in Rotterdam zullen medewerkers in de Metaal en Techniek sector op donderdag 16 mei hun werk 24 uur neerleggen. Deze staking is een voortzetting van de reeks acties die deze week plaatsvinden in de regio’s Rotterdam, Zeeland en Gelderland. CNV-onderhandelaar Johann Honders uit zijn frustratie over het uitblijven van een reactie van werkgevers: “Hoe duidelijk moet ons signaal zijn? Ze roepen om het hardst dat ze nieuwe vakmensen nodig hebben, maar ondertussen zoeken steeds meer jongeren een baan in een sector die beter betaalt.”

De stakingsactie zal plaatsvinden bij Stadion Feyenoord, De Kuip, Olympiaweg 54, waar stakers zich tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen inschrijven. Tijdens de staking zullen er toespraken zijn van FNV penningmeester Piet Rietman over de ZwaarWerk-campagne en FNV Metaal cao onderhandelaar Peter Reniers.

De stakers, afkomstig uit een breed scala aan bedrijven in de Metaal & Techniek sector in Zuidwest Nederland, waaronder Equans, Croon Wolter en Dros, Santon, Spie, Delta Reefer Care, Krohne Altometer, Bakker Sliedrecht, RH Marine, Bam techniek, Chubb Varel, Cegelec en Machine Fabriek Naaktgeboren, Unica, Spindler en Thermo King Transportkoeling, benadrukken de noodzaak van betere arbeidsvoorwaarden en loon in hun sector. De actie onderstreept de groeiende onvrede onder werknemers over de huidige stand van zaken in de kleinmetaal.

11 gedachten over “24-UURS STAKING TREFT METAAL EN TECHNIEK SECTOR ROTTERDAM

 1. Tja, de CAO van ‘stuivers, dubbeltjes en kwartjes’ waarvan de spaarpot ook nog eens is gejat op de wijze vergelijkbaar met die waarbij de voormalig VVD-voorzitter een collectieve uitvaart vereniging/stichting wist te confisqueren…

  En dan dat gelul dat de vakmensen de miljonairs van de toekomst zijn; evident bedrog om jongeren ter verleiden tot letterlijk minderwaardig werk.

  https://www.youtube.com/watch?v=whJ2jv6suL4

  1. Nu weet ik zeker dat je reacties geeft om de boel op te naaien.
   Elk mens met een beetje verstand weet dat mensen die met hun handen kunnen werken onmisbaar zijn en zeker geen minderwaardig werk doen.
   Neem aan dat jij toch enigzins een paar werkende hersencellen bezit.
   Jij bent echt ziek in je bovenkamer als jij jouw reactie serieus meent.
   Mensen die met hun handen kunnen werken zijn goud waard, vroeger, heden en in de toekomst. Automonteur, fietsenmaker, loodgieter, timmerman, tuinier, metselaar, meubelmaker, lasser, scheepsbouwer, elektromonteur, tapijtlegger,
   metaalbewerker, etcetera, etcetera. Daarvoor is een grote arbeidsmarkt. Zo groot dat er duizenden oostblokkers het werk doen daar er geen Nederlanders meer zijn die het kunnen.
   Mijn vader heeft onderzeeërs gebouwd voor de Nederlandse marine en schepen voor de koopvaardij, met zijn handen. Nu worden onze onderzeeërs en andere schepen gebouwd in het buitenland, er zijn vrijwel geen vakmensen meer die dat kunnen in Nederland. Gelukkig zijn er nog een paar bedrijven die mega jachten kunnen bouwen in Nederland. Zo behouden we nog enigzins vakmanschap.
   Terug naar de tijd van de LTS en MTS!

   1. Als je ook maar een beetje zou kunnen lezen wat er staat dan zou je niet weer zo dom reageren. Er staat ‘letterlijk minderwaardig’ en dat slaat dus DIRECT op de uiterst karige beloning voor werk dat maatschappelijk gezien dus zwaar wordt ondergewaardeerd en dus kennelijk minderwaardig is.

    Werkenden kunnen van de honger amper schijten en vaklui dienen om de rekeningen te kunnen betalen ’s avonds en in de weekeinden zwart bij te klussen bij precies die lui waarvan het inkomen niet of nauwelijks wordt belast.

    Mooier kunnen we het niet maken, toch?

    1. Je lult je er weer een keer lekker uit, psychopaat met narcistische neigingen.
     Er staat letterlijk door jou geschreven;
     ‘En dan dat gelul dat de vakmensen de miljonairs van de toekomst zijn; evident bedrog om jongeren ter verleiden tot letterlijk minderwaardig werk’. Laat je alter ego lekker commentaar leveren op stroomopwaarts maar niet op mensen die, in jouw ogen, minderwaardig werk doen, oen.

     1. Ga terug naar school en leer eens lezen en schrijven. Het werk wat jij opnoemt wordt niet of nauwelijks gewaardeerd, is dus minder waard dan andere werk en wordt dus niet behoorlijk betaald.
      MINDERWAARDIG!

      Via Stroomopwaarts MVS worden werkende mensen nog veel erger uitgebuit, maar daar kunnen jij en je mede-trollen en snotgurgen op dit medium zich kennelijk wel in vinden, toch?

      En dat zegt dus niets over mij want ik vind dat vaklieden en andere mensen die zogezegd met de poten in de klei staan wel behoorlijk gewaardeerd moeten worden, en dan niet mooie wooprden zoals van ‘pannetje soep-Desiree Curfs’ en andere uitvreters, maar in geld!

     2. @ Jaap , Niet meer reageren op het commentaar van die hermit/Sodenkamp is volgens mij nog het beste . Die gek is gewoon ziek in zijn kop en dat komt ook helemaal niet meer goed . Sterker nog , hij geniet er zelfs van om mensen te kleineren en af te snauwen als deze een reactie op hem geven .

     3. @jan
      Die hermit heeft een dubbele diagnose van geestelijke ziektes.
      Hij is een narcist en een gaslighter.
      Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis voelt zich verheven boven anderen en sommige van hen zullen een ander moeiteloos ‘gebruiken’ wanneer zij hier zelf beter van kunnen worden.
      Gaslighting is een vorm van manipulatie. Iemand die zich hieraan schuldig maakt, wordt een gaslighter genoemd. Een gaslighter voedt zijn eigen zelfvertrouwen door de waarheid te verdraaien. Hierdoor gaat het slachtoffer steeds meer twijfelen aan zichzelf en juist meer leunen op de gaslighter.
      Hij speelt, zoals hij zelf aangaf, voor ‘straat advocaat’, voor mensen die problemen hebben met stroom opwaarts. Door zijn bemoeienis komen die mensen dieper in de put.
      Kortom deze eunig kan je i.d.d. het beste in zijn eigen fantasie wereldje laten (over)leven. Reageren is i.d.d. een kostbare tijdverspilling. Hij heeft geen bord voor zijn kop maar een betonnen muur.

      Gelukkig voor de maatschappij krijgt hij op deze nieuwssite een platform. Hier kan hij weinig kwaad aanrichten. Stel je voor dat zo persoon zonder begeleiding zich zonder zijn kliniek mag verlaten.

     4. Wel eens gehoord van ‘achterlijk’ Jan?

      Dat staat voor lieden die achter zijn in hun geestelijke ontwikkeling, en dat is bij jou niet een beetje, zo te zien…

      Gaan Jan, Jaap en de rest het nu opgeven?

      En het was juist zo leuk.

     5. @ Gekke hermit / Sodenkamp en Alias , Kreugertje en nog meer van die verknipte figuren op deze site ; ”
      We will never surrender ! ” ……………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *