WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INTERACTIEVE LEZING ‘CREATIVITEIT EN KUNST’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dinsdagavond 13 oktober verzorgt het Stedelijk Museum Schiedam een interactieve lezing over het stimuleren van creativiteit en kunst bij kinderen.

Korenbeurs 2De creatieve ontwikkeling van een kind kost tijd, aandacht en prikkeling. Het aanbod is hierin een belangrijke factor. Wanneer een kind geboren wordt zit het vol creatieve vaardigheden, vaak neemt dit af naarmate we ouder worden. Hoe kan de creativiteit van het kind gestimuleerd worden en hoe kan een kind even in de droomwereld van een kunstenaar stappen?

Twee medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam geven een kijkje in de creatieve keuken van het museum. Zij vertellen over de tentoonstellingen en over de succesvolle educatieve projecten voor onder andere de Schiedamse scholen. Ook verzorgen zij de korte workshop ‘Filosoferen met kunst’.

Deze bijeenkomst is onderdeel van de reeks Positief Opvoeden, een samenwerkingsverband van de Bibliotheek Schiedam met het Centrum voor Jeugd en Gezin en KomKids Kinderopvang, en vindt plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange haven 145. De avond start om 19.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden? Stuur een e-mail naar kidsadvies@komkids.nl.

En wist u dat ook buiten schooltijd van alles te doen is voor kinderen en volwassenen in het Stedelijk Museum Schiedam? Zo komen de Kunstklassen terug. Een idee van oud-directeur Pierre Janssen waar veel Schiedammers hun eerste creatieve stappen hebben gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *