WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE AANHOUDING SCHIEDAMSE RELSCHOPPER (51) COOLSINGEL

SCHIEDAM- Rechercheurs hebben een 51-jarige man uit Schiedam aangehouden in verband met de rellen van vorige maanden op de Coolsingel in Rotterdam. De Schiedamse arrestant wordt verdacht van het gooien van voorwerpen naar de politie en diefstal van spullen uit een politievoertuig en kon na onderzoek donderdag op straat worden aangehouden.

Afgelopen dinsdag is een 40-jarige man uit Schiedam aangehouden, voor de tweede keer, voor betrokkenheid bij de rellen op de Coolsingel. Hij was heengezonden, maar is opnieuw aangehouden. Op de beelden die door het onderzoeksteam worden uitgekeken kwamen nieuwe strafbare feiten naar voren waardoor hij opnieuw als verdachte wordt aangemerkt. Hij gooide onder andere een steen naar een ME bus.

Tijdens de rellen is al direct 19-jarige inwoner van Schiedam opgepakt voor openlijke geweldpleging. Hij wordt verdacht van het gooien van voorwerpen richting de politie.

Het aantal aanhoudingen voor de Coolsingelrellen staat nu op 61. Naast de 49 arrestanten van de avond zelf, zijn er nog 12 bijgekomen.

Een niet gemelde demonstratie heeft zich op vrijdagavond 19 november ontwikkeld tot grote ongeregeldheden in het centrum van Rotterdam. Honderden aanwezigen hadden zich verzameld op de Coolsingel. Ze wilden een statement maken tegen de QR-pas, oprukkende vaccinatiedwang en het doordrukken van aanverwante maatregelen door het demissionair kabinet. De sfeer werd snel grimmig en er is zwaar vuurwerk afgestoken. Aanvankelijk was er geen politie aanwezig.

Naast het onderzoek naar de rellen is de Rijksrecherche bezig met het onderzoek naar het afvuren van schoten door politieagenten. Hiervoor worden getuigen gehoord, waaronder de agenten die geschoten hebben. Ook worden camerabeelden bekeken en wordt onderzocht uit welk wapen de afgevuurde kogels afkomstig zijn.

Eén gedachte over “NIEUWE AANHOUDING SCHIEDAMSE RELSCHOPPER (51) COOLSINGEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *