WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOCH HOTEL IN OUDE BIBLIOTHEEK SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Er komt toch een hotel in de voormalige bibliotheek op de Havendijk 1001 in Schiedam-Gorzen. Het gemeentebestuur heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het transformeren van het kantoorgebouw naar een ‘Port Facility Centre’, bestaande uit kantoor, conferentieruimten, een restaurant en een hotel. Ook ligt een vergunning klaar voor het vestigen van horecabedrijf Mood R&D in het pand op de Havendijk.

Afgelopen februari hield het stadsbestuur nog vast aan het besluit om geen omgevingsvergunning te verstrekken voor de plannen van eigenaar Ja Real Estate en Dutch Architect om een hotel in het pand te vestigen met ruim veertig kamers, die werden omschreven als ‘suites’: uitgerust met badkamers én complete keukens. Het hotel zou voorzien in een dringende behoefte.

De suggestie, vanuit de buurt, dat het hier om een mega Polenpension zou gaan werd door de initiatiefnemers bestreden.

2 gedachten over “TOCH HOTEL IN OUDE BIBLIOTHEEK SCHIEDAM-GORZEN

  1. Zal zeker geen Polen hotel worden, die zijn al zodanig ingeburgerd dat ze veelal een eigen huis hebben. Het zal eerder een Bulgaren of Roemenen hotel worden. Ik heb overigens nog nooit een hotel gezien met een complete keuken.

  2. Men houdt in die wijk dus blijkbaar niet van lezen. Wel een leuke locatie voor een hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *