WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GOPRO BIJ POLITIE SCHIEDAM

GoProSCHIEDAM- Een aantal politieagenten in Schiedam gaat sinds donderdag op pad met Go Pro camera’s. De politie laat weten met de minivideocamera’s ‘spannende, leuke en mooie situaties vast te gaan leggen’ bedoeld om via social media geïnteresseerden een kijkje te geven in het politiewerk.

Er zal worden samengewerkt met het team van PRO 24/7 binnen de Politie Eenheid Rotterdam. Met het gebruik van de GoPro worden in de havenstad onder meer video’s gepubliceerd over uitgaansgeweld in Rotterdam-Centrum.

D66 in Schiedam vroeg vorig jaar aandacht voor de manier waarop de politie in de jeneverstad informatie verspreidt via Facebook en Twitter. De partij vindt dat het recht op privacy onaantastbaar is. Toch ging het vorig jaar drie maal mis, doordat agenten foto’s in omloop brachten waarmee de privacy werd geschonden.

De GoPro is een camera die aanvankelijk werd gebruikt bij extreme sports als surfen, base jumpen, snowboarden en parachute springen, om foto’s of video’s te maken. Het toestel heeft het formaat van een luciferdoosje, weegt bijna niks en heeft een waterdichte beschermcase. Hierdoor is de GoPro overal te gebruiken – zelfs onder water.

 

Zie ook: Privacy politie Schiedam op social media.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *