WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NISSEWAARD VOOR SCHIEDAM CENTRUM

 

Raadszaal gemeente Nissewaard.
Raadszaal gemeente Nissewaard.

SCHIEDAM- Ook het college van B en W van de gemeente Nissewaard  pleit voor het realiseren van vier treinsporen tussen Delft en Rotterdam. Alleen daardoor kunnen intercitytreinen blijven stoppen op station Schiedam Centrum. Eerder onderstreepte het gemeentebestuur van Hellevoetsluis dezelfde wens.

Met een pakket maatregen van 19 miljoen euro wordt het treinspoor tussen Rotterdam en Delft aangepakt en een nieuwe dienstregeling geïntroduceerd.  Binnen deze nieuwe dienstregeling vervalt de intercitystatus van station Schiedam Centrum. Daardoor verdwijnt  een snelle OV verbinding met bijvoorbeeld Schiphol.  Dit zou zeer nadelig zijn voor reizigers met de metro vanuit Spijkenisse.

Om de intercitystatus te behoud moet nog eens 10 miljoen euro extra worden uitgetrokken. Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) heeft, na vragen vanuit de Tweede Kamer, aangegeven deze duurdere variant te onderzoeken.

VVD en PvdA in de Tweede Kamer denken dat intercity’s in de toekomst wél kunnen blijven stoppen op station Schiedam Centrum, als de oude sporen van de lijn naar Hoek van Holland worden gebruikt. Die zijn niet meer nodig als die verbinding binnenkort een metrolijn wordt.

 

Zie ook: Kamervragen intercitystatus Schiedam Centrum.

Voldoende spoor intercitystatus Schiedam.

VVD: ‘Snel onderzoek intercitystatus  Schiedam’.

Hellevoetsluis steunt Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *