WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KUNST VAN TRIO SCHIEDAM

Het Rembrandt Frerichs Trio begeeft zich al 10 jaar op de nationale en internationale podia. De vernieuwende mix van repertoire en instrumentarium van de Kunst van het Trio spreekt nieuwe bezoekers maar ook bestaande liefhebbers aan. Actuele relevantie staat voorop, het trio haalt instrumenten, composities, stijlelementen en speelplekken uit hun bestaande context om ze vervolgens in een andere setting van een nieuwe betekenis te voorzien. De muziek krijgt zo een sterk beeldend karakter dat uitnodigt om te verbinden met beeldende kunst. De musici zoeken tijdens elk concert actief de verbinding met de kunstwerken op, door kennis en onderzoek en intuïtie en passie. De historische instrumenten die zij bespelen worden op de Nederlandse podia, behalve door het trio, nooit buiten de historische uitvoeringspraktijk gebruikt.
Het Rembrandt Frerichs Trio begeeft zich al 10 jaar op de nationale en internationale podia. De vernieuwende mix van repertoire en instrumentarium van de Kunst van het Trio spreekt nieuwe bezoekers maar ook bestaande liefhebbers aan. Actuele relevantie staat voorop, het trio haalt instrumenten, composities, stijlelementen en speelplekken uit hun bestaande context om ze vervolgens in een andere setting van een nieuwe betekenis te voorzien. De muziek krijgt zo een sterk beeldend karakter dat uitnodigt om te verbinden met beeldende kunst. De musici zoeken tijdens elk concert actief de verbinding met de kunstwerken op, door kennis en onderzoek en intuïtie en passie.
De historische instrumenten die zij bespelen worden op de Nederlandse podia, behalve door het trio, nooit buiten de historische uitvoeringspraktijk gebruikt.

SCHIEDAM- Het Rembrandt Frerichs Trio presenteert, in samenwerking met onder meer het Stedelijk Museum in Schiedam , een serie concerten waarbij speciaal gecomponeerde en geïmproviseerde muziek ten gehore wordt gebracht.

De muziek is geïnspireerd op de kunstwerken in het museum en biedt een verdiepende concertervaring waarbij kunst, muziek en ruimte elkaar beïnvloeden en versterken. Het trio speelt deze museumconcerten in hun Contemporary Fortepiano bezetting, die bestaat uit grotendeels historische instrumenten; de fortepiano (Mozart’s piano), de Violone (de voorloper van de huidige contrabas) en een uniek samengestelde verzameling slagwerkinstrumenten uit verschillende periodes en culturen.

Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer houden van kunst. De manier waarop beeldend kunstenaars tot hun uitingen komen is iets wat deze drie musici eindeloos inspireert. Voor De Kunst van het Trio zetten zij deze inspiratie om in klank. In deze serie museumconcerten wordt er speciaal voor de kunstwerken gecomponeerde en geïmproviseerde muziek gecreëerd. De eerste concerten hebben in het najaar van 2015 plaatsgevonden, met verrassende concerten in o.a. het Cobra Museum, Slot Zuylen, het Fries Museum, Kunstenlab Deventer, het Zeeuws Museum en het Drents Museum.

Zondag 14 februari 2016, 12.00 en 13.00 uur Stedelijk Museum Schiedam. De tentoonstelling De werkelijkheid van Jan Schoonhoven is het eerste omvangrijke overzicht in Nederland van het werk van Jan Schoonhoven in 20 jaar. Met zijn tekeningen en abstracte witte reliëfs heeft hij een volstrekt uniek oeuvre vervaardigd. Schoonhoven geeft de essentie van de werkelijkheid weer in formele structuren. Zijn abstrahering spreekt het trio sterk aan. Het werk van Schoonhoven is de inspiratie voor Vinsent Planjer’s compositie, te horen op de laatste dag dat deze tentoonstelling te bezichtigen
is. Reserveringen: 010 246 3666.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *