WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOPMUSICI GROOTE KERK MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het Van Baerle Trio belooft een indrukwekkend concert voor vanavond in de Groote Kerk van Maassluis.

Drie topmusici vormen gezamenlijk het Van Baerle Trio. Pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon de Herder. Op zaterdag 12 maart spelen zij voor het eerst in de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis en brengen die avond in de Grote Kerk een prachtig programma met muziek van Mozart, Fauré, Bloch en Smetana.

maassluisDit trio is in 2004 opgericht en ontleende zijn naam aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt. In deze prachtige concertzaal maakte het Van Baerle Trio een droomdebuut in 2011, want werd toen winnaar van het Vriendenkrans Concours.

De pers was laaiend enthousiast: “Drie gelijkwaardige partners die de noten omhelzen, warmbloedig maar ook subtiel spel. Het Van Baerle Trio: een naam om te onthouden.”; “Prachtig opgebouwde dynamiek, voortreffelijke timing en bovenal passie!”; “De veelzijdige pianist Minnaar speelt moeiteloos en fantastisch vocaal, samen met het stralende strijkersgeluid een blijmakende ervaring en met recht een Droomdebuut.”

Ook al in 2011 werden de drie musici door het Concertgebouw genomineerd voor de ‘ECHO Rising Stars 2013/14’, waarna het trio concerten gaf in belangrijke zalen, waaronder de Musikverein in Wenen, de Barbican in Londen, de Cité de la Musique in Parijs, L’Auditori in Barcelona en de Philharmonie in Keulen.

Daarvoor won het Van Baerle Trio ook al het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours van Lyon in 2011. In Nederland ontving het drietal in 2012 de Kersjesprijs, een beurs die ieder jaar aan een jong veelbelovend ensemble wordt toegekend.

Het Van Baerle Trio werd gevormd onder de hoede van Dmitri Ferschtman en de
ontmoeting met Menahem Pressler in 2008 was een grote bron van inspiratie
voor de drie musici.

Een prachtig programma wordt gespeeld op 12 maart in de Grote Kerk van Maassluis. Te beginnen met Mozarts Pianotrio KV 542, dat de sfeer ademt van de opera Don Giovanni . Gabriel Fauré’s Trio in d kl.t. opus 120 is zijn één na laatste opusnummer en de Drie nocturnes van Ernest Bloch hoort men zelden. Tot slot klinkt het Pianotrio in g kl.t. opus 15 dat Bedrich Smetana schreef voor zijn dochter die net overleden was op de leeftijd van vier jaar.

PROGRAMMA

Van Baerle Trio

Hannes Minnaar, piano

Maria Milstein, viool

Gideon den Herder, cello

Wolfgang Amadeus Mozart: Pianotrio in Es gr.t. KV 542

Gabriel Fauré: Pianotrio in d kl.t. opus 120

Ernest Bloch: 3 Nocturnes

Bedrich Smetana: Pianotrio in g kl.t. opus 15

Grote Kerk, Kerkplein 2, Maassluis

Aanvang van het concert: 20.00 uur; toegang: € 16 (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis)
De concertserie Muziek tussen Maas en Sluis is een initiatief van de Govert
van Wijnstichting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *