WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KUNST- EN ATELIERROUTE MAASSLUIS

MAASSLUIS- De jaarlijkse Kunst- en Atelierroute van de Maassluise kunstenaars en hun gasten wordt dit maal gehouden op 16 en 17 april aanstaande.

Poster ontworpen door Ans van de Wiel-Verdiesen.
Poster ontworpen door Ans van de Wiel-Verdiesen.

De kunstenaars exposeren op een groot aantal locaties in de binnenstad van Maassluis. Ook is er een etalagewedstrijd. Veel winkeliers hebben een kunstwerk tentoongesteld. Er kan een kunstwerk worden gewonnen.

Het thema van de Kunst – en Atelierroute is Goud van Maassluis. Dit thema sluit goed aan bij het thema van de Nationale Museumweek Ons echte Goud.

De start is in Museum Maassluis. In het museum is een groepstentoonstelling te zien met het thema Goud van Maassluis. De Maassluise kunstenaars hebben hiervoor werken gemaakt geïnspireerd op voorwerpen en schilderijen uit het depot. Op deze wijze komen kunst en historie mooi bij elkaar.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 16 april om 10.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom de opening bij te wonen.

De geëxposeerde werken kunnen worden gekocht. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 mei.

Ook exposeert Frans Bianchi in die periode in Museum Maassluis met ‘Dualistisch Fauvisme’ en wel tot 3 juli. En er is keramiek van Hennie Waalwijk, geïnspireerd door het werk van Frans.

Genoeg redenen om het museum tijdens de Kunst- en Atelierroute of op een andere dag te bezoeken.

 

 

Zie ook: Frans Bianchi Museum Maassluis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *