WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CODE GEEL BIJ ’T SPUL SCHIEDAM

Iedereen is van harte welkom: hetero's, lesbiennes, homo's, bi's, transgenders, en iedereen in dubio.
Iedereen is van harte welkom: hetero’s, lesbiennes, homo’s, bi’s,
transgenders, en iedereen in dubio.

SCHIEDAM- In Theatercafé ’t Spul aan de Hoogstraat in Schiedam bent u zondag welkom voor de lezing ‘Code Geel’. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis.

Jan-Willem Verkaik en Sietske Altink nemen je mee naar het verleden onder meer het historische Rome en zij vertellen over diversiteit, seksualiteit en stigmatisering in vroegere tijden. Deze middag heeft als doel om u mee te nemen in een boeiende reis langs historische samenlevingen en hun specifieke gedragscodes. Tijden waarin mensen anders tegen dingen aankeken dan nu of misschien niet zo heel veel anders. Laat uzelf verrassen door deze twee professionele sprekers.

In de presentatie komt onder meer aan bod: Hoe werden groepen zoals homoseksuelen en ‘lichte wiven’ behandeld? De heer Verkaik verzorgt de historische inleiding van de prehistorie tot de veertiende eeuw. Het publiek kan daarbij deelnemen aan een leuke quiz. Mevrouw Altink neemt het na de pauze over en vertelt onder meer over hoe de kleur geel een sleutelrol speelde in het stigmatiseren van joden en deernen in de Late Middeleeuwen. Zij is voor de gelegenheid uitgedost in een stigmatiserend kostuum.

Deze presentatie is mede mogelijk gemaakt door de LHBT gemeenschap van Schiedam en de gemeente Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *