WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

POLITIE SCHIEDAM WIL MINDER CONTROLES ZONDER RECHTVAARDIGING

SCHIEDAM- De politie in Schiedam gaat werken met een landelijke app die agenten op straat inzicht biedt in hoe vaak een voertuig de voorgaande maanden een stopteken gegeven is en het resultaat hiervan. Dit moet het aantal controles zonder objectieve rechtvaardiging terugdringen.

In het jaarplan van de politie is hierover opgenomen dat de politie met name investeert in kennis, houding en gedrag om het vakmanschap te versterken. In de basisteams zullen zogenaamde ambassadeurs hun collega’s ook op de werkvloer begeleiden en coachen. Het onderwerp komt periodiek aan bod in het werkoverleg of de briefing.

Niet bekend is hoeveel controles zonder objectieve rechtvaardiging plaatsvinden in Schiedam.

Eén gedachte over “POLITIE SCHIEDAM WIL MINDER CONTROLES ZONDER RECHTVAARDIGING

  1. Ze mogen zichzelf eerst wel eens gaan controleren, het goede voorbeeld geven ze nou niet bepaald. Dubbel parkeren om een broodje te halen, een volkomen legaal zakmesje in beslag willen nemen, echte criminelen niet durven aanspreken, soms bizar gedrag in het verkeer, (wat dat betreft verschilt politiepetje niet zo veel van petjeachterstevoren of bontkraaggie). En etnisch profileren, ja, gewoon doen. Een hele jonge gast in een auto van tonnen kán een beroemde voetballert zijn, maar dan hebben we op een klein grondgebied wel héél veel beroemde voetballerts terwijl er maar elf in een elftal passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *