WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERHUURDER SCHIEDAM MAG MOEDER EN KIND NIET OP STRAAT ZETTEN

SCHIEDAM- Woningcorporatie Woonplus mag een vrouw en haar kind in Schiedam voorlopig niet op straat zetten, ondanks een huurachterstand van 1.648,37 euro. De kantonrechter heeft bepaald dat de vrouw tot 2 augustus de tijd moet krijgen om de huurachterstand in te lopen.

De rechter vindt dat sprake is van bijzondere omstandigheden waardoor deze huurachterstand is ontstaan. De vrouw heeft desgevraagd toegelicht dat zij onder andere door de toeslagenaffaire in een vicieuze cirkel is beland.

Op dit moment heeft zij een BKR registratie waardoor zij geen contract voor een (goede en goedkopere) leaseauto kan afsluiten, terwijl een goed werkende auto wel noodzakelijk is voor haar inkomsten als zzp’er. Via de gemeente heeft de vouw op dit moment de beschikking gekregen over een (gebrekkige) auto. Hierdoor is zij veel kosten kwijt aan reparaties en op het moment dat zij met pech langs de weg staat heeft zij geen inkomsten uit werk, terwijl zij graag wil werken om zo qua financiën niet afhankelijk te zijn van uitkeringen. De vrouw heeft echter ook aangegeven dat zij een afspraak heeft staan met haar maatschappelijk werker om te kijken hoe deze situatie kan worden opgelost.

Dit alles, in samenhang met haar bereidwillige houding, zoals ook blijkt uit de recente betalingen die zij heeft gedaan, om de opgelopen achterstand zo spoedig mogelijk in te lopen, is het naar het oordeel van de kantonrechter op dit moment niet wenselijk om na zo’n lange periode in deze woning gewoond te hebben met haar kind op straat te worden gezet.

2 gedachten over “VERHUURDER SCHIEDAM MAG MOEDER EN KIND NIET OP STRAAT ZETTEN

  1. Triest dat hier een kantonrechter voor nodig is. Als we iedereen uit het Midden Oosten en het Oostblok helpen, waarom is er dan geen hulp voor deze vrouw?

  2. wat erg ttoch door schuld van de belastingdienst nu in de schulden:-) en dan via de rehter moeten knokken om niet uit je huis gezet te worden. SCHANDALIG deze gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *