WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘IN NAJAAR ALSNOG HERINRICHTING HOOGSTRAAT SCHIEDAM’

SCHIEDAM- In het najaar wordt de Hoogstraat in Schiedam alsnog heringericht. Wethouder Marcel Houtkamp (D66): “Er zijn nog wat gesprekken te gaan, dus dat gaat over de vakantie heen, maar ik heb er goede hoop op dat het dit najaar gaat starten.“

Nadat de aanpak meerdere keren is uitgesteld informeert raadslid Christien Bruggeman (AOV), dinsdagavond tijdens de raadscommissie naar de voortgang.

Aan een groot aantal panden moet nieuwe verlichting worden aangebracht. Daarin zou vertraging zijn ontstaan. Houtkamp: “Ik zou u graag willen vertellen wanneer de laatste eigenaar die meewerkt zijn handtekening zet, maar dat weet ik niet precies”.

De gemeenteraad kreeg eind augustus 2020 te horen dat de herinrichting van de Hoogstraat in afgeslankte vorm doorgaat, waarbij het vernieuwen van de verlichting voorop staat. De verlichting wordt vernieuwd met historisch ogende gevelverlichting. De bestrating wordt hersteld met de bestaande stenen, om kosten te besparen.

In november 2019 startte de openbare aanbesteding voor de herinrichting. Deze aanbesteding ging niet door, omdat de biedingen hoger waren dan de gemeente had verwacht.

Eén gedachte over “‘IN NAJAAR ALSNOG HERINRICHTING HOOGSTRAAT SCHIEDAM’

  1. Hoeveel geld is er al in deze bodemloze put verdwenen weer een nieuw lampje en straatklinkertje gaat de binnenstad echt niet beter maken. Er zou eens gekenen moeten worden hoe wij meer ondernemers in de binnenstad kunnen krijgen waar door de leegstand minder wordt en de stad weer aantrekkelijk wordt voor een bezoekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *