WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SP VLAARDINGEN WIL TARIEFDALING PARKEERVERGUNNING

VLAARDINGEN- De extra inkomsten parkeervergunningen moeten in Vlaardingen worden teruggeven aan de bewoners, door het tarief van de eerste bewonersvergunning te verlagen per 2024. Met dat idee komt de SP. De socialisten leggen dit volgende week voor aan de gemeenteraad om te besluiten. Op dit moment zijn er 3.239 eerste bewonersvergunningen verstrekt.

Het verlagen van het tarief van een parkeervergunning is mogelijk, omdat Vlaardingen onbedoeld meer inkomsten ontvangt aan de uitgifte van parkeervergunningen (88.000 euro per jaar). Het tarief al eerder laten dalen lijkt onmogelijk. De begroting en de parkeertarieven voor 2023 zijn al door de gemeenteraad vastgesteld.

De SP merkt op dat veel bewoners van een auto afhankelijk zijn om naar hun werk te gaan. In veel wijken is de totale parkeerbehoefte groter dan het aantal parkeerplaatsen, terwijl het parkeerbeleid als doel heeft de schaarste aan parkeerruimte eerlijk te verdelen. Het parkeerbeleid is niet om extra, vrij besteedbare, gemeentelijke inkomsten te genereren. Bovendien heeft de gemeenteraad in de afgelopen decennia herhaaldelijk het voornemen uitgesproken het parkeerbeleid kostendekkend te maken.

Eén gedachte over “SP VLAARDINGEN WIL TARIEFDALING PARKEERVERGUNNING

  1. Die vergunning is met 58,- per jaar al goedkoop genoeg, ik zou eerder die tweede vergunning fors verhogen om te voorkomen dat iedereen twee auto’s voor de deur plant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *