WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BANDENPRIKKER (34) SCHIEDAM VOOR DE RECHTER

SCHIEDAM- De 34-jarige Antilliaan Suwendly M. moet zich deze week verantwoorden voor de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ervan op grote schaal autobanden te hebben lek gestoken, onder andere in Schiedam. Volgens het OM werden op of omstreeks 4 oktober 2023 in Schiedam de banden van een groot aantal auto’s lek geprikt. M. staat nu terecht voor deze reeks vernielingen, waarbij het OM een uitgebreide lijst van getroffen auto’s en kentekens heeft gepresenteerd. Dankzij de aangiftes van slachtoffers kon de politie een onderzoek starten en de verdachte aanhouden.

Op 25 januari meldde de politie dat de bandenprikker was opgepakt. M., die op dat moment geen vaste woon- of verblijfplaats had en momenteel in de gevangenis van Dordrecht verblijft, zou niet alleen in Schiedam actief zijn geweest, maar ook in Rotterdam-IJsselmonde, het Oude Noorden en Den Haag. Van september 2023 tot half januari 2024 hield hij zich bezig met het vernielen van auto’s door banden lek te prikken. Getuigenverklaringen hielpen bij het uitgebreide politieonderzoek dat leidde tot zijn aanhouding op 10 januari.

De politie verdenkt M. ervan op 16 september zijn eerste banden te hebben lek geprikt in de wijk Groot IJsselmonde in Rotterdam-Zuid. Van de 37 geparkeerde auto’s werden één of meer banden lek geprikt, wat resulteerde in acht aangiftes van vernieling. Eind oktober stopten de vernielingen in Rotterdam-Zuid, maar begin oktober begonnen ze in Schiedam. Daar werden van 28 auto’s één of meerdere banden lek gestoken, wat leidde tot 18 aangiftes.

Na Schiedam verplaatste de verdachte zijn activiteiten vermoedelijk naar de Bergpolderstraat en Vlaggemanstraat in het Oude Noorden en naar Den Haag. In Den Haag werden eind november in één week 32 auto’s beschadigd door lek gestoken banden, wat acht aangiftes opleverde.

In het Oude Noorden van Rotterdam was de situatie het ernstigst. Tussen 21 november 2023 en 10 januari 2024 stroomden de aangiftes van vernieling binnen: in totaal ruim 30 stuks. Bij meer dan 50 auto’s werden banden lek geprikt.

2 gedachten over “BANDENPRIKKER (34) SCHIEDAM VOOR DE RECHTER

  1. Vraag me af wat zijn motivatie was om dit te doen.
    Zou best kunnen zijn dat hij het spuugzat was dat er veel aso-parkeerders nooit een boete kregen en als hij een vuilniszak te vroeg of verkeerd buiten op straat plaatste wel een boete kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *