WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TELEFOONROOF SCHIEDAM ONDER DREIGING VUURWAPEN

SCHIEDAM- De Surinamer die in januari, als maaltijdbezorger, werd beroofd van een telefoon op de Thurledeweg in Schiedam is daarbij zeer waarschijnlijk bedreigd met een echt vuurwapen. Drie Antillianen, variërend in leeftijd van 24 tot 26 jaar, zijn korte tijd later aangehouden door de politie in de Rosener Manzstraat in Rotterdam-West. Verdachte M.J. M (25) was op dat moment in het bezit van munitie, te weten negen kogelpatronen van het kaliber 7,65 mm (merk Sellier & Bellot). Dat alles wordt duidelijk nadat de verdachten gisteren voor de rechter moesten verschijnen.

De maaltijdbezorger stond op 9 januari met een collega te praten op de Thurledeweg, aan de rand van bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder in Schiedam, en keek net iets te lang naar de drie Antillianen in een auto. De bezorger werd geduwd en pootje gehaakt, waardoor hij viel. Daarop werd hij meermalen in het gezicht, tegen het hoofd en tegen zijn benen geschopt.

De drie belagers renden weg. Zijn achtergebleven collega belde de politie en zag dat een van de drie mannen vanuit de auto hem een vuurwapen liet zien. De mannen stapten vervolgens weer in en reden weg, ze namen de telefoon van het slachtoffer mee.

Door de locatievoorziening van de gestolen telefoon kon het Team Parate Eenheid de telefoon traceren en leidde ze naar de Rosener Manzstraat in Rotterdam-West. Daar konden de drie mannen, in de boeien worden geslagen. De woning en de auto zijn onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *