WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEMEENTE SCHIEDAM PEILT ‘BELEVING’ VAN STADSERF

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil van Schiedammers weten hoe zij het Stadserf ervaren en beleven. Dit kunnen zij vanaf vandaag aangeven in een online panelonderzoek van het Kenniscentrum. De enquête is onderdeel van de uitwerking van een plan voor het Stadserf, dat op verzoek van de gemeenteraad wordt uitgewerkt.

Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Schiedam gevraagd om in kaart te brengen hoe de herontwikkeling van het Stadserf vorm kan krijgen. Er wordt momenteel gewerkt aan de uitwerking van het plan ‘Curve’. Dat gaat uit van behoud van de kantoortoren en moet leiden tot een levendig, groen stadsplein met daaromheen nieuwe bebouwing. Er wordt gedacht aan woningen een grand café en een eigen entree voor Theater aan de Schie. Daarbij zou ook ruïne Huis te Riviere meer in het zicht moeten komen en verschillende afdelingen van de gemeente zouden in één gebouw moeten worden gehuisvest.

De herontwikkeling van het Stadserf moet het gebied een impuls geven. Nu is er nog veel leegstand. Ook de ‘stenige’ uitstraling van het gebied nodigt niet uit tot ontmoeten en ontspannen en is bovendien weinig duurzaam. Op verzoek van de gemeenteraad wordt de voorkeursvariant Curve daarom op dit moment verder uitgewerkt. Er wordt bijvoorbeeld gesproken met diverse belanghebbenden, onder anderen omwonenden en ondernemers die in het gebied actief zijn. Verantwoordelijk wethouder Marcel Houtkamp: “We begrijpen dat een herontwikkeling van zo’n centrale plek veel mensen raakt. We gaan daarom zo zorgvuldig mogelijk te werk en willen de gemeenteraad een optimaal beeld geven van wat er financieel, organisatorisch en ruimtelijk nodig is om dit goed te doen. Ook willen we in deze voorbereidende fase weten hoe het huidige Stadserf wordt beleefd door Schiedammers en hoe zij aankijken tegen het plan Curve.”

Schiedammers kunnen van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 21 november 2021 meedoen aan een online panelonderzoek van het Kenniscentrum. Dit moet onder meer een beeld opleveren van hoe Schiedammers het huidige Stadserf ervaren en wat ze van het plan Curve vinden. De resultaten van dit onderzoek worden de gemeenteraad van Schiedam aangeboden, als onderdeel van de business case. Op basis van deze uitwerking moet worden besloten of en in welke vorm de herontwikkeling van het Stadserf wordt doorgezet.

Meer informatie over de herontwikkeling van het Stadserf is te vinden op:

schiedam.nl/stadserf.

2 gedachten over “GEMEENTE SCHIEDAM PEILT ‘BELEVING’ VAN STADSERF

 1. Die locatie vond ik leuker toen het nog Emmaplein heette, met soms een leuke kermis, en de ruïne nog ruïne was i.p.v. een opnieuw gemetselde hoop steen. Aan de overkant ziet de nieuwbouw er wat aardiger uit.

  1. Toen was geluk heel gewoon.
   Een plein wat gebruikt werd voor bussen en een echte kermis. Heel spannend was de brandweerkazerne. Daar mocht ik weleens van de paal glijden, als een echte brandweerman.
   En de ruïne was ook heel spannend. Ooit werd daar een mooi toneelstuk (’t Spul’ opgevoerd door het SCHAT.
   Heb daar nog aan meegedaan.
   Elk jaar was er wel een voorstelling over Schiedam of over haar inwoners ( o.a.Piet Paaltjes).
   Helaas zijn dat soort voorstellingen niet meer in Schiedam. Nu geeft men geld uit aan projecten die tot mislukken gedoemd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *