WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVERHANDIGING PETITIE VOOR BEHOUD KRAAMZORG WATERWEGGEBIED

VLAARDINGEN- Vandaag hebben de Vlaardingse CDA-raadsleden Marieke Thommis en John Huf een petitie met ruim 1.300 handtekeningen aangeboden aan Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarin wordt opgeroepen om de kinderverpleegkunde en de kraamafdeling te behouden in het Waterweggebied.

In een gesprek is er verder gesproken over de toekomstplannen van Franciscus. Hierbij heeft Tasche aangegeven dat Franciscus ook de zorg zoveel mogelijk thuis of dichtbij huis wil bieden, maar dat het soms verder weg is om kwaliteitsredenen. Tevens is er gesproken over het Franciscus Oncologiecentrum in locatie Vlietland, waar alle patiënten uit beide regio’s behandeld worden en de grote investeringen, die komende jaren gedaan gaan worden in Franciscus Vlietland.

Na het bericht van Franciscus Vlietland over de verplaatsing van de klinische kinderverpleegkunde van Schiedam naar Rotterdam door personeelstekort en de concentratie van acute verloskunde om kwaliteitsredenen, is het CDA vorig jaar de petitie gestart.

Het CDA wil de zorg dichtbij houden en voor iedereen bereikbaar. De Franciscus locatie in Rotterdam is voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Vanuit Holy-Noord is de reistijd met het OV minimaal een uur en met de drukte en bij filevorming op de A20 kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Deze zorgen zijn duidelijk uitgesproken in het gesprek en worden door het ziekenhuis meegenomen in de gesprekken met verloskundigen en huisartsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *