WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGERS KRIJGEN GEEN CENT TERUG PARKEERVERGUNNINGEN’

VLAARDINGEN- De inwoners van Vlaardingen krijgen geen cent terug van het bedrag dat zij teveel betalen aan het parkeren van de auto. Een poging van de SP om de extra inkomsten van 88.000 euro terug te geven per 2024 is gisteravond weggestemd door een ruime raadsmeerderheid. Tot opluchting van VVD-wethouder Bart Bikkers (zie afbeelding). Hij voorziet nu al een financieel gat in de begroting vanwege het niet doorgaan van het betaald parkeren in de Indische Buurt.

Het verlagen van het tarief van een parkeervergunning is mogelijk, omdat Vlaardingen onbedoeld meer inkomsten ontvangt aan de uitgifte van parkeervergunningen, stelt de SP. Volgens de socialisten is het parkeerbeleid bovendien niet om extra, vrij besteedbare, gemeentelijke inkomsten te genereren. Daarnaast heeft de gemeenteraad in de afgelopen decennia herhaaldelijk het voornemen uitgesproken het parkeerbeleid kostendekkend te maken, maar dat ziet de wethouder anders. Bikkers: “Het is inderdaad zo dat we geld overhouden op parkeren, op dit moment. Ik lees nu dat het uitgangspunt van het parkeerbeleid altijd was dat het kostendekkend moest zijn. Dat kan ik mij de afgelopen 5 jaar in elk geval niet herinneren. De jaren daarvoor ging het op aan feesten en partijen, dus wat dat betreft is dat misschien een uitgangspunt geweest, maar ik ieder geval de afgelopen 10 jaar nooit realiteit geweest.”

De wethouder ziet in de begroting geen mogelijkheden om geld terug te geven. Een extra inkomstenbron is eerder deze week definitief afgeschoten, door de inwoners van de Indische Buurt, die zich per enquête hebben uitgesproken tegen betaald parkeren. Bikkers: “De raad heeft in de afgelopen jaren in de begroting wel, vanaf 2025, 123.000 euro opgenomen als inkomsten betaald parkeren Indische Buurt, omdat zij er vanuit gingen, gezien de parkeerdruk in de Indische Buurt, dat bewoners waar wel oren naar hadden. Dat betekent dat we geen geld terug kunnen geven. We hebben al een gat op dit moment.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *