WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WEBSITES EN HORECA KENNISDAG AANGEKONDIGD DOOR ROTTERDAM

ROTTERDAM- Er zijn twee belangrijke websites gelanceerd voor Rotterdamse horecaondernemers: rotterdam.nl/horeca en ondernemen010. Beide websites krijgen een duidelijke strategie en verbeterde informatie om ondernemers beter van dienst te zijn, belooft de gemeente. Daarnaast wordt in oktober de eerste horeca kennisdag georganiseerd. Deze dag staat in het teken van kennisuitwisseling en netwerken, wat de communicatie met horecaondernemers verder moet verbeteren.

Tijdens de raadsbehandeling van de nieuwe horecanota op 25 januari zijn twee moties aangenomen: ‘Digitaal vergunning inzien, is wel zo handig’ en ‘Minder regeltjes, meer toegankelijkheid’. Deze moties, samen met een toezegging over digitale dossiervorming, zijn gericht op het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening en communicatie.

Het project Dienstverlening 2.0 is gestart om te onderzoeken hoe de gemeentelijke dienstverlening en communicatie verbeterd kunnen worden. Vanaf zomer 2025 wordt een nieuw digitaal vergunningensysteem verwacht, maar tot die tijd worden acties opgepakt die binnen het huidige systeem mogelijk zijn. Zo ontvangen ondernemers binnenkort een reminder als hun exploitatievergunning bijna verloopt en worden de laatst verleende exploitatie- en alcoholwetvergunningen digitaal beschikbaar gemaakt.

De burgemeester zal periodiek informeren over de voortgang van dit project, met een volgende update voor het eind van het jaar.

Eén gedachte over “WEBSITES EN HORECA KENNISDAG AANGEKONDIGD DOOR ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *