WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VREEMDE ANTWOORDEN OP VRAGEN MILJOENEN WOONPLUS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) blijft met vragen zitten over de 22.5 miljoen euro per jaar die worden gereserveerd door WoonPlus voor onderhoud aan de huurwoningen. Het bedrag komt voor in de meerjarenbegroting van de Schiedamse woningcorporatie, maar roept alsnog vragen op bij de fractie van LOS: ‘Hoe zat dit in de afgelopen jaren? Hoeveel geld was er toen gereserveerd? Kunt u duiden wat er met dat geld is gebeurd? Zijn hier specificaties van?’

LOS heeft deze vragen half maart al gesteld aan de toenmalige wethouder Fahid Minhas (VVD). Monique Rotteveel (LOS): ‘Op de vragen kregen wij vreemde antwoorden zoals…..
*Dat geld is heus niet opgegeten als je dat denkt.
*Wat denk je te bereiken met de antwoorden?
*Wat ga je er vervolgens mee doen?
*Focus je op de toekomst.
Ook haalde de wethouder de statushouders (vluchtelingen, red.) erbij, wat zeer irrelevant aan onze vragen is.’

Arie Villerius: ‘Dit is niet hoe je met raadsleden omgaat als wethouder en stellen de vragen nu dan ook als schriftelijke vragen.’

De vragen zijn door LOS op 21 maart al ingediend bij het stadsbestuur, maar pas vandaag gepubliceerd door de gemeente.

Raadsleden is verleden jaar gevraagd zo min mogelijk schriftelijke vragen in te dienen en direct de vragen bij de wethouders of ambtenaren neer te leggen, dit om de kosten te drukken. Het stellen van raadsvragen is een recht van volksvertegenwoordigers en maakt onderdeel uit van hun controlerende taak. Er gelden geen wettelijke beperkingen, wat burgemeester en wethouders ook beweren.

Eén gedachte over “VREEMDE ANTWOORDEN OP VRAGEN MILJOENEN WOONPLUS SCHIEDAM

  1. Och, ( prive)verbouwinkje hier en daar. Beetje smeergeld richting een infiltratie 5e colonne partij, extra bonusje voor bestuurders, nieuwe auto,’s, extra aanpassingen in woningen voor gelukzoekertjes?
    Kan nog wel een poosje doorgaan met ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *