WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

50 VLUCHTELINGEN NAAR SCHIEDAM

 

Alleen omwonenden –in totaal 622 personen- met een op naam gestelde uitnodiging zijn welkom op de informatieavond. Pers en andere belangstellenden worden niet toegelaten. De omwonenden kunnen in drie dagdelen het gebouw komen bekijken in kleine groepjes. Het gaat om de bewoners van het nieuwbouwproject Over het Water en de drie flats aan de Johan Braakensiek- en Louis Raemaekersstraat. Burgemeester Cor Lamers (CDA) verwacht geen negatieve gevolgen voor de nog te realisten nieuwbouw in de directe omgeving. De ontwikkelaars zijn uitgenodigd voor één van de informatiebijeenkomsten. Lamer: “Ik weet dat er vooroordelen zijn over de opvang van vluchtelingen. Ik weet ook dat mensen zich zorgen maken. Dat nemen wel heel erg serieus.”
Alleen omwonenden –in totaal 622 personen- met een op naam gestelde uitnodiging zijn welkom op de informatieinloop. Pers en andere belangstellenden worden niet toegelaten. De omwonenden kunnen in drie dagdelen het gebouw komen bekijken in kleine groepjes. Het gaat om de bewoners van het nieuwbouwproject Over het Water en de drie flats aan de Johan Braakensiek- en Louis Raemaekersstraat. Burgemeester Cor Lamers (CDA) verwacht geen negatieve gevolgen voor de nog te realisten nieuwbouw in de directe omgeving. De ontwikkelaars zijn uitgenodigd voor één van de informatiebijeenkomsten. Lamer: “Ik weet dat er vooroordelen zijn over de opvang van vluchtelingen. Ik weet ook dat mensen zich zorgen maken. Dat nemen we wel heel erg serieus.”

SCHIEDAM- In het lege schoolgebouw aan de Willem Pastoorsstraat in Schiedam wordt ruimte gemaakt voor de huisvesting van maximaal vijftig vluchtelingen. Het stadsbestuur van Schiedam heeft hierover afspraken gemaakt met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Een voorstel voor de huisvesting is onderweg naar de gemeenteraad. Zij hebben het laatste woord op 26 januari. De direct omwonenden worden vrijdag bijgepraat door de gemeente op de locatie Willem Pastoorsstraat.

De eigenaar van het pand -waarin nu nog studenten wonen- gaat het complex op heel korte termijn bouwkundig aanpassen om het geschikt te maken voor bewoning. Burgemeester Cor Lamers (CDA) belooft dat direct wordt gewerkt aan de integratie van de groep, die allemaal over een verblijfsvergunning beschikken. Lamers: “Het is niet verboden om te werken. We stimuleren dat”.

“De groep blijft maximaal twee jaar in het schoolgebouw wonen tot zij kunnen doorstromen naar een gewone woning,” aldus Lamers. De opvangvoorziening zelf wordt tenminste drie jaar opengehouden.

 

Zie ook:  Brief vluchtelingen Schiedam.

Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.

Weer geheime bijeenkomst vluchtelingen Schiedam.

 

 

7 gedachten over “50 VLUCHTELINGEN NAAR SCHIEDAM

    1. Maak je niet druk buurman. Er zijn nog heel veel mensen die zelfs na de gebeurtenissen van Oude Jaarsavond blijven ontkennen dat er een migranten probleem is. Dus moet ik vaststellen dat een oud gezegde nog steeds leeft: “Het volk heeft een regering die het verdient”. Wat een doefenis.

  1. Het gaat hier om het huisvesten van statushouders, mensen met een (voorlopige) verblijfsvergunning. Heel fijn. En hoe zit het met de huisvesting van de autochtone Nederlander?
    Danny O.

  2. Nu zijn het 50 die komen.
    Hou maar rekening mee dat het niet bij 50 blijft.
    Ben er helemaal mee eens hier komt een hoop gedonder van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *