WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN WIL BLIJVENDE UITSTROOM BIJSTAND

VLAARDINGEN- Het aantal inwoners van Vlaardingen dat afhankelijk is van een bijstandsuitkering moet structureel dalen. De fractie van ONS.Vlaardingen heeft dat per amendement succesvol laten toevoegen aan de Zienswijze Stroomopwaarts. Aangedrongen wordt op aanvullende maatregelen. De gemeenteraad wil via bestuursrapportages, periodiek worden geïnformeerd over de uitgevoerde acties en resultaten.

ONS stelt vast dat sprake is van een krappe arbeidsmarkt, maar de uitstroom van bijstandsgerechtigden desondanks achterblijft.

Raymond van Haren (ONS): “Ik denk niet dat het heel veel uitleg behoeft. We constateren gewoon dat eigenlijk al sinds de oprichting van Stroomopwaarts de uitstroom erg tegenvalt. Dat moet gewoon anders. Dat moet beter. Wij vonden dat het in de zienswijze onvoldoende tot uiting kwam. Dat het wat slap geformuleerd was. Dit is feitelijk niks anders. Dat is in goed overleg gegaan met de wethouder. Om het gewoon wat scherper aan te zetten.”

4 gedachten over “VLAARDINGEN WIL BLIJVENDE UITSTROOM BIJSTAND

 1. Raymond kan ze beter hard maken voor minder instroom (dan uitstroom ) b,v nieuwe azc vergulde hand.
  Dan hoor je ONS niet .
  Liever n punt maken over iets in de marges adement van niets voor de buhne.
  In plaats dat je hard maakt voor inwoners uit de Westwijk,welke staks overspoeld worden
  door gelukzoekers.

 2. Lachen, we importeren alleen maar bijstandstrekkers, niet te weinig ook. Wil Raymond soms dat de bijstand uitsluitend voor gelukszoekers blijft bestaan en niet voor de autochtone bevolking? (net als betaalbare huurwoningen voor onze minima).

 3. Hey buurt genootje, je denkt toch niet dat Ray (moet eens zijn mond houden.) er zit voor ONS belang, nee alleen om zijn belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *