WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMER RICK R. (44) MOET VOORWAARDELIJKE STRAF UITZITTEN

SCHIEDAM- Schiedammer Rick R. (44) moet alsnog een voorwaardelijk opgelegde celstraf uitzitten. Op 30 december 2020 legde de politierechter R. de straf op. Afgelopen 21 maart is R. aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Nog dezelfde dag besloot de officier van justitie tot uitvoering van de gevangenisstraf van 30 dagen met aftrek van voorarrest en een proeftijd van 2 jaar. Deze week staat R. terecht voor de mishandeling en bedreiging.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft R. op 21 maart in Rotterdam E. L. bedreigd met enig misdrijf tegen het leven gericht en met zware mishandeling, door L. dreigend de woorden toe te voegen: ‘Ik maak je dood, ik steek je dood. Ik verkracht je en ik ga je keel doorsnijden, ik weet waar je woont en als ik in je huis ben dan verkracht ik je en bind ik je vast en steek je daarna lek. Ook zou L. hebben gedreigd benzine te pakken en hebben gezegd: ‘Dan steek ik je in de fik’, althans woorden van gelijke dreigende aard of strekking. Een ander slachtoffer krijgt te horen: ‘Ik kom terug, als jullie dan ook komen schiet ik jullie kankerdood’.

Op 4 oktober wordt R., op de Zevenkampsering in Rotterdam, al in de boeien geslagen door de politie. Hij heeft dan een mes op zak met een lemmet dat is voorzien van twee snijkanten. Kort daarvoor heeft hij het mes onder andere ingezet om Y.S. A. te bedreigen. Ook I.C. K. en T.H. M. plus S. el Q. krijgen met de bedreigingen te maken. R. laat zijn slachtoffers onder meer weten: ‘Ik heb een klote dag, dus ik steek iedereen neer die ik tegen kom’, om vervolgens met het mes te zwaaien. Ook zou hij hebben gezegd: ‘Ik ga iedereen overhoop steken. Die Marokkaan gaat als eerste.’ Om vervolgens een of meerdere keren met het mes in de richting van het hoofd, gezicht en de nek van het slachtoffer te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *