WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONGEKOZEN VVD-REGENT VLAARDINGEN: ‘PROBLEMEN MINDER GROOT DOOR OPVANG’

VLAARDINGEN- De Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga (VVD) reageert in een Tweet op het tekort aan huisvesting voor asielzoekers. Volgens Wijbenga vangen vele gemeenten alle toegewezen statushouders (vluchtelingen, red.) op. Wijbenga: ‘Als alle gemeenten dat afgelopen anderhalf jaar ook gedaan hadden, was er nu geen tekort aan plaatsen geweest.’

De ongekozen regent Wijbenga reageert daarmee op, de eveneens nooit democratische gekozen, Huub Bruls (CDA), die als voorzitter van het Veiligheidsberaad gemeenten heeft opgeroepen om mee te werken aan opvang van asielzoekers, om zo de last te spreiden. In Buitenhof – een tv programma van de NPO – zei Bruls dat alle gemeenten moeten helpen. Volgens de CDA’er kan geen enkele bestuurder zich ‘de luxe permitteren’ om niet mee te werken aan extra opvang.

Vlak voor het zomerreces is Wijbenga, vanuit de gemeenteraad aangesproken door StadsBelangen Vlaardingen, op het niet naleven van de ‘wensen en bedenkingen procedure ’ voor het beoogd Asielzoekerscentrum (Azc) nabij de Westwijk. Vrijwel alle zaken over het beoogd Azc worden in het Vlaardingen van Wijbenga achter gesloten deuren afgehandeld. Zeker drie fracties klagen inmiddels over een gebrekkige informatiestroom.

Enkel weken na zijn aantreden als burgemeester van Vlaardingen heeft Wijbenga, eind vorig jaar, eigenhandig besloten tot het toelaten van een drijvend Azc in de Buitenhaven. Dit alles zonder ruggespraak met de gemeenteraad. Kort daarvoor stond het stadsbestuur nog op het punt duidelijk te maken dat er in Vlaardingen geen ruimte is voor de huisvesting van nog meer vluchtelingen.

De asielzoeker op het Vlaardingse Azc in de Buitenhaven hebben zich in enkele maanden tijd schuldig gemaakt aan bedreiging van beveiligers, dronkenschap en straatrumoer. Dat alles wordt duidelijk uit het rapport van het Vlaardingse stadsbestuur waarin wordt ingegaan op de overlast en misdragingen op het Azc. Meerdere asielzoekers zijn dan al in contact gekomen met de politie, die herhaaldelijk moest ingrijpen aan boord. En er loopt een strafrechtelijke verdenking tegen één van de asielzoekers. Het gaat om zeker 24 overtredingen begaan door de asielzoekers. Cijfers over mogelijke winkeldiefstallen ontbreken nog. De criminaliteit is geen verrassing. In december liet Wijbenga zich al ontvallen dat er misdragingen waren, waarbij de politie moest ingrijpen. De misstanden gingen ondertussen door.

4 gedachten over “ONGEKOZEN VVD-REGENT VLAARDINGEN: ‘PROBLEMEN MINDER GROOT DOOR OPVANG’

 1. Wie fluit deze bestuurder terug (die kale met dat hoge stemmetje en z’n ketting )
  En wijst hem op zijn plichten ,
  Zorgen voor een goed geleide gemeente,
  waar alles in goed overleg democratisch wordt besloten.
  Niet zoals nu waar hij regeert als n despoot Pol Pot.
  Geen tegenspraak duldt en geen informatie verschaft.
  Dit echtpaar heeft maar één hobby: graaien en shinnen.
  Na Bassie en Adriaan nu Graai en Graai .
  Hier is Vlaardingen niet mee geholpen.

 2. Ben benieuwd hoe deze ongekozen burgemeester zich ontpopt tijdens de aanstaande crises, met name de gedwongen huisvestingen en lockdowns.

 3. Kunnen we alsjeblieft nu eens ophouden met het druk maken over de vluchtelingen. De politiek maak zich meer druk om de vluchtelingen dan om hun eigen Nederlandse burger die door hun eigen Narcistische kabinet en burgemeesters bewust kapot gemaakt worden. Ik ben er helemaal klaar mee dat fucking d66, GroenLinks, cda, PvdA kan nog wel even doorgaan zich enorm druk maken om het plaatsen en opvangen van vluchtelingen terwijl heel Nederland naar de kl*te wordt geholpen, maar eigen volk mogen dood vallen, kinderen mogen zonder eten naar bed of naar school niet erg joh…als de vluchtelingen maar een warm nestje krijgen waar ze van de geneugten van alle gratis voorzieningen mogen genieten. In bedoel maar, allemaal nieuwe schone bedden, geen zorg betalen, huishoudgeld krijgen, lekker iedere ontbijt, lunch en avondeten hebben. Iets klopt er niet toch…. Dus beste burgermeester uit Vlaardingen met je leugenachtige vrouw die net zo harteloos is (lekker setje trouwens die 2) misschien moet u zich meer druk maken om de autochtone Nederlanders, je eigen volk. Ga u diep schamen en neem een andere baan denk dat je veel Vlaardingers een groot plezier doe, oojah en neem de vlag die je heb opgehangen in de raadszaal ook lekker mee naar je vluchteling vrienden.
  Groet een burger die nu even voor zichzelf spreek, die kapot financieel kapot gemaakt wordt door jullie narcistisch beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *