WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGSE VEROORDEELD

VLAARDINGEN- De rechtbank in Rotterdam heeft een 25-jarige man uit Spijkenisse en een 27-jarige vrouw uit Vlaardingen veroordeeld tot gevangenisstraffen van elk 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De twee hebben veelal (hoog)bejaarden en hulpbehoevende slachtoffers flinke geldbedragen en persoonlijke bezittingen afhandig gemaakt.
DSC00042
De daders verschaften zich toegang tot woningen. Onder andere door te zeggen dat ze een asbestcontrole of inbraakpreventiecontrole uitvoerden in opdracht van de gemeente. In een aantal gevallen deden de daders zich voor als iemand van de thuiszorg. Eenmaal in de woning werden onder andere pinpassen gestolen. Vervolgens deden de daders zich per telefoon voor als een medewerker van de bank of de politie en vroegen naar de pincode.

De twee werden van enkele tientallen feiten verdacht waarvan er uiteindelijk twaalf zijn bewezen. De rechtbank rekent het de daders zwaar aan dat zij juist kwetsbare ouderen tot hun slachtoffers hebben gemaakt. Naast de opgelegde gevangenisstraffen moeten de daders hun slachtoffers schadevergoedingen betalen die variëren van 150 tot 3970 euro.