WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WOKE WORDT NORM BIJ TOEZICHT OPENBAAR ONDERWIJS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Woke wordt de norm binnen de Raad van Toezicht van de Stichting Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS). Onder verantwoordelijkheid van de OSVS vallen onder meer het Stedelijk Gymnasium Schiedam, Lyceum Schravenlant en College Vos.

Bij de samenstelling van de Raad van Toezicht moet op de eerste plaats worden gelet op diverse taken en bevoegdheden zoals vastgelegd in de wet en de statuten, maar nu wordt daarbij ook nadrukkelijk het diversiteitsbeleid betrokken, zo laat het stadsbestuur van Schiedam weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Naast de algemene profielkenmerken gaat bij de werving van nieuwe leden nadrukkelijk de aandacht uit naar kandidaten die bijdragen aan de diversiteit en veelzijdigheid van de Raad van Toezicht. De werving van nieuwe leden voor de Raad van Toezicht is overigens een verantwoordelijkheid van de onderwijsorganisatie waarbij uiteindelijk na voordracht de gemeenteraden van Vlaardingen en Schiedam akkoord moeten gaan.

In het voorjaar van 2019 onthulde een Schiedamse gymnasiast, via het account ‘linkse indoctrinatie’ in het onderwijs, al het percentage woke in het onderwijs. Een kleine greep uit de inzendingen die tot nu toe te zien zijn: Meerdere brieven van schooldirecties die hun leerlingen aanmoedigen om te ‘klimaatspijbelen’, bewijsstukken van scholen die treinkaartjes vergoeden voor leerlingen die naar de klimaatmars gaan in Amsterdam en lesmateriaal waarin communisme wordt geprezen, de Partij voor de Dieren tot de aanbeveling strekt en Geert Wilders, Thierry Baudet en Donald Trump het moeten ontgelden. En wat te denken van het Lyceum Baarn. Op deze school wappert altijd een regenboog. Het account laat ook zien waar alle linkse indoctrinatie toe leidt: leerlingen op het Stedelijk Gymnasium Schiedam stemden bij de scholierenverkiezingen voor de Tweede Kamer (2017) massaal op D66 en GroenLinks. Het ultieme doel van het establishment: behoud en verdere uitbreiding van hun macht, waar ze nu al het geheel van institutionele, politieke, culturele, juridische en economische hefbomen in handen hebben.

2 gedachten over “WOKE WORDT NORM BIJ TOEZICHT OPENBAAR ONDERWIJS SCHIEDAM

  1. Linkse indoctrinatie is al decennia gebruikelijk op scholen, tijdens mijn middelbare schooltijd probeerden de meeste leerkrachten ons richting P.v.d.A of nog erger te sturen.

  2. Binnenkort in het Schiedamse hogere onderwijs: mannen worden zwanger, melanine maakt superieur, en 2×2=5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *