WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SP VLAARDINGEN VOORZIET EINDE AFVALPAS

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat onderzoeken in welke mate het pasjessysteem voor vuilcontainers leidt tot meer zwerfvuil. Dat schrijft de fractie van de SP op de site van de eigen partij. Wanneer het pasjessysteem inderdaad meer zwerfvuil oplevert, zal de gemeente in overweging nemen met het pasjessysteem te stoppen. Ook andere maatregelen om zwerfvuil tegen te gaan worden in kaart gebracht.

De SP diende samen met ONS Vlaardingen en Heel de Stad hiertoe een voorstel in. Dit voorstel kon rekenen op de steun van de meerderheid van de gemeenteraad.

Al eerder werd duidelijk dat de pasjes eenvoudig met een RFID-apparaat te kopiëren zijn, dus het illegaal storten van bedrijfsafval is nog steeds mogelijk. Een ander effect is dat mensen huisvuil in de GFE-bakken doen, omdat deze wel vrij toegankelijk zijn. De SP hoopt daarom dat alle drempels om vuil zo eenvoudig mogelijk op de juiste wijze weg te gooien zo snel mogelijk worden weggenomen.

Eén gedachte over “SP VLAARDINGEN VOORZIET EINDE AFVALPAS

  1. Als de SP zich nou eens gaat realiseren dat de ongelimiteerde import van ongemanierde figuren voor het meeste zwerfvuil , woningtekort, begrotingstekort (en andere ellende) zorgt………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *