WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM ZIET MINDER VRAAG NAAR HUISHOUDELIJKE HULP

SCHIEDAM- Rogplus heeft 1,8 miljoen euro niet uitgegeven als gevolg van de lockdown (maatregelen). Dit betreft vooral de voorzieningen Regiotaxi en Schoon Huis. De 1,8 miljoen euro is onderdeel van de ruim 3 miljoen euro onderbesteding van Rogplus over 2021, meldt het Schiedamse stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Daarnaast is minder vraag naar de voorziening Schoon Huis. In de loop van 2020 zijn verschillende nieuwe contracten met zorgaanbieders ingegaan en is de Algemene Voorziening Schoon Huis ingevoerd. Daarbij wijzen de consulenten van Rogplus de inwoners nog actiever op oplossingen in de eigen omgeving. Ook de arbeidsmarkt drukt de uitgaven voor Schoon Huis. Door de arbeidskrapte is een (beperkte) wachtlijst ontstaan bij zorgaanbieders. Ten slotte lijkt de flinke toename van cliënten door het abonnementstarief te zijn afgevlakt.

Eén gedachte over “SCHIEDAM ZIET MINDER VRAAG NAAR HUISHOUDELIJKE HULP

  1. Dat is toch logisch, volgens de regering is de helft gestorven aan covid en volgens de complotdenkers is de helft gestorven aan een lekke koppakking in het hart. Nu er zo veel niet meer zijn kunnen de AOW en pensioenen wél fors omhoog hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *