WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DRIJVEND AZC MAASSLUIS BLIJFT TOT ZEKER APRIL 2023

MAASSLUIS- De Gemeenteraad van Maassluis stemde gisterenavond met overgrote meerderheid in met het raadsvoorstel om het contract met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor huisvesting van asielzoekers in Maassluis met een half jaar te verlengen: van 1 november 2022 tot en met 30 april 2023.

Begin september heeft het COA gevraagd om verlenging van de huidige afspraken. Het gaat om een verlenging voor een half jaar met een optie op een volgende verlenging. Het gemeentebestuur (CDA, PvdA, VVD en Maassluis Belang) is voor verlening, maar had nog de toestemming nodig van de gemeenteraad.

Oppositie komt van slechte twee partijen. Jan van den Hoek (FvM): “Je moet die mensen gewoon daar laten. Dan geef je ze gewoon een goed onderdak. Er is gebied zat waar je die mensen kan onderbrengen. Het is groter als hier.”

Jurre van de Merwe (leefbaar Maessluys): “Zolang mensen 8 jaar op een wachtlijst staan, wij nog veel economische daklozen hebben en wij de migratiestroom niet inperken, dan kunnen wij geen statushouders (vluchtelingen, red.) voorrang geven op sociale huurwoningen.”

Een poging van Leefbaar, voor beëindiging van de voorrangspositie van vluchtelingen op sociale huurwoningen, wordt tenslotte massaal weggestemd. Er is alleen steun van FvM.

2 gedachten over “DRIJVEND AZC MAASSLUIS BLIJFT TOT ZEKER APRIL 2023

  1. En we gaan nog niet naar huis… Nog lange niet nog lange niet… En we gaan nog niet naar huis, De uitkeringen hier zijn pluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *