WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MET SPOED VERVANGING RIOOLPOMPEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Drie pompen in de rioolgemalen Oost en Vettenoord in Vlaardingen moeten met de spoed worden vervangen. De kosten voor de drie pompen zijn geraamd op 350.000 euro. In rioolgemaal Oost en Vettenoord zijn drie relatief oude RWA-pompen (RegenWaterAfvoer) defect. De vervanging van de drie pompen stond geplant in 2024 en 2026.

Een RWA-pomp treedt in werking als het waterniveau in de riolering snel stijgt, bijvoorbeeld tijdens extreme regenval. Vlaardingen is in juni 2020 getroffen door meerdere zomerse hoosbuien. Tijdens deze hoosbuien is veel neerslag in een kort tijdsbestek gevallen. Gedurende deze neerslaggebeurtenissen hebben de RWA-pompen op volle toeren gedraaid.

Het voorjaar (de periode voorafgaand aan deze regenbuien) was droog. Vuil stroomt in droge periode niet geleidelijk af, maar bezinkt. Tijdens de zomerse hoosbuien is met het afstromen van al het water veel puin en vuil (zand, stenen en hout) meegekomen.

In een polderlandschap zijn pompen van levensbelang. Rioolwater dat bij woningen wordt ingezameld, stroomt via een stelsel van rioolbuizen af naar het laagste punt. Dit is doorgaans de kelder van het rioolgemaal. Hiervandaan wordt het rioolwater via pompen en persleidingen afgevoerd naar een volgend rioolgemaal en uiteindelijk naar de waterzuivering.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *