WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN FLAUWEKUL BIJ NIEUWE BURGEMEESTER VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Voor een nieuwe Vlaardingse burgemeester wordt nu officieel gezocht naar een stevige, ervaren en authentieke bestuurder, zo wordt duidelijk gemaakt door Jaap Smit (CDA), de commissaris van de Koning (CdK) in Zuid-Holland.

Erik van Pienbroek (CU-SGP): “Enkele weken geleden heeft de Commissaris van de Koning ons bezocht om te voelen of wij toe zijn om te starten met het opstellen van een profielschets voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Vlaardingen. Dit voelen is gedaan omdat de onderlinge verhoudingen in de gemeenteraad van Vlaardingen nog wel eens gevoelig kunnen zijn. Daarnaast heeft de commissaris ook een ervaring met Vlaardingen tijdens de vorige burgemeestersbenoeming. Toen speelde er diverse gevoeligheden waardoor de benoeming stroef ging. Iets wat nu zeker voorkomen moet worden.”
De gemeenteraad van Vlaardingen geniet extra aandacht van de CdK, zeker tijdens de digitale raadsvergadering waarbij de profielschets van de nieuw te zoeken burgemeester in ontvangst is genomen door Smit.

Smit (CdK) tegenover de gemeenteraad: “Vlaardingen is zowaar geen piece of cake, geen appeltje-eitje. Dat blijkt ook uit het profiel dat u heeft opgesteld voor uw nieuwe burgemeester: een daadkrachtige, ervaren bestuurder. Geen tijd voor experimenten.”

“Ik hoop ook echt dat de komende tijd, u als raad, zult laten zien dat u daar op een goede manier met elkaar over in gesprek gaat. Geen flauwekul, geen rare dingen. Aan het werk. Zorgen dat er een goede, nieuwe kroonbenoemde burgemeester komt. Ik zeg dat niet bij elke profielschetsvergadering, maar hier wel. En zoals de heer Van Pienbroek veronderstelt dat ik weet hoe de verhoudingen zijn, denk ik dat de raad begrijpt wat ik bedoel.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *