WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WATERSPORTVERBOND WIL AANPASSING WINDMOLENS BIJ HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Watersportverbond is niet gelukkig met het plan voor windmolens in de vloedlijn van Maasvlakte 2 tegenover Hoek van Holland, maar met kleine wijzigingen bij de plaatsbepaling van enkele turbines kan het verbond wel leven, blijkt uit hun aanpassingsverzoek op de ontwerpbesluiten.

Het Watersportverbond wil dat bij elke verdere ontwikkeling van Maasvlakte 2 en Maasvlakte 3 gebruik mogelijk blijft van het water. Bij het opheffen van Maasvlakte 1 en de ontwikkeling van Maasvlakte 2 is het verbond immers beloofd om de kitesurfsport altijd een plek te blijven bieden bij alle komende ontwikkelingen. De wethouder zou het strand letterlijk hebben uitgeroepen tot sportlocatie. Het Watersportverbond wil de Gemeente Rotterdam daaraan houden en is van mening dat daar ook juridische grondslag voor is.

De vloedlijn is voor het Watersportverbond van grote betekenis, vanwege de uitzonderlijk goede golven die bij toevalligheid op deze plek zijn ontstaan. Het hele jaar rond wordt volop door amateurs, talenten en professionals in de vloedlijn van Maasvlakte 2 gesport. Maasvlakte 2 heeft (inter)nationaal gezien de afgelopen tien jaar een belangrijke plek verworven als trainings- en wedstrijdlocatie voor de golf- en kitesurfsport. Ook wordt deze plek, met de beste golven van Nederland, voor training door professionele windsurfers en kanosporters gebruikt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “WATERSPORTVERBOND WIL AANPASSING WINDMOLENS BIJ HOEK VAN HOLLAND

  1. De beste aanpassing is om ze achterwege te laten, en als ze het echt niet kunnen laten plaats ze dan in de tuinen van paleis Soestdijk en op het binnenhof. Dan heeft er hier niemand last van die groen linkse ondingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *