WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

IRADO GAAT CONTAINERS VLAARDINGEN AFSLUITEN

VLAARDINGEN- In heel Vlaardingen worden per vandaag de containers voor restafval afgesloten door Irado. Bedoeling is dat deze alleen nog open gemaakt kunnen worden met een afvalpas. De containers voor GFE (Groente-, Fruit- en andere Etensresten), glas, papier en textiel blijven wel open, dus deze kunnen zonder afvalpas gebruikt worden.

Met de afvalpas kunnen gebruikers onbeperkt terecht met hun restafval bij alle ondergrondse restafvalcontainers in hun wijk. Er hoeft niet per vuilniszak betaald te worden: pashouders betalen al voor hun afval via hun afvalstoffenheffing of reinigingsrecht.

Tegelijk met het pasjessysteem, is er ook een vulgraadmeter in de containers geïnstalleerd. Deze sensor zorgt er voor dat Irado een seintje krijgt als een container of een cluster van containers voor 80% vol is. Hierdoor kan Irado de containers bijtijds legen. Als er meerdere containers naast elkaar staan, dan meet het systeem het gemiddelde van de containers. Het kan dus zijn dat een van de containers wel vol is, maar nog niet geleegd wordt, omdat deze naast een container staat waar nog genoeg afval bij kan.

De afvalpas is een van de maatregelen uit het ‘Actieplan halvering restafval’. Vlaardingen heeft aanzienlijk meer restafval dan vergelijkbare gemeenten. Een van de oorzaken is dat niet alleen bewoners en bedrijven die reinigingsrecht betalen de containers gebruiken, maar ook mensen van buiten Vlaardingen en bedrijven die geen reinigingsrecht betalen. Op die manier dragen zij bij aan de hoeveelheid restafval in Vlaardingen zonder dat zij bijdragen aan de kosten voor het afvoeren en verwerken van dit afval.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *